Takoj po razkritju BMW M8 Gran Coupe, se že porajajo vprašanja in primerjave z njegovim predhodnikom - BMW M6 Gran Coupe.

Čeprav na papirju M8 ni ravno uradni naslednik modela M6, pa si vseeno delita filozofijo največjega bavarskega štirivratnega Coupeja, obenem pa je zanimivo opazovati evolucijo dizajna skozi leta. BMW M6 Gran Coupe je na ceste zapeljal že leta 2012, ko je že v običajni različici z vgrajenim 4.4 litrskim osemvaljnikom ponujal 560 konjskih moči, v Competition različici pa celo 600, kolikor jih ima standardna različica BMW M8 Gran Coupe.

Razlike v dizajnu so precej izrazite in lepo kažejo na spremembo v oblikovalskem jeziku, ki znamko spremlja skozi zadnja leta. Oblika BMW M6 Gran Coupe je mnogo bolj zaobljena in zapeljiva, dočim BMW M8 bolj stavi na agresiven, športni videz, ki ga karakterizira širok nabor ostrih linij in dodatkov na karoseriji. Če so se ledvičke sedaj že standardno povečale pa so luči postale ožje in obenem tako tudi mnogo bolj elegantne.

Če bi izbrali le en del, ki pri BMW M6 ni stilsko ravno najbolj dovršen, so to zagotovo ravno prednji žarometi zato v tem primeru zagotovo zmaga novejši izzivalec. Podobna zgodba se odvija tudi na zadku kjer so zadnje luči sicer v obeh primerih v obliki črke L, pa vendar novi BMW M8 Gran Coupe zopet ponuja ožji in bolj eleganten dizajn, ki je obenem v kombinaciji z agresivnejšim odbijačem in difuzorjem tudi mnogo privlačnejši.

Verjetno se marsikdo ne bo strinjal z mano glede notranjosti. Obe sta sicer po mojem mnenju zelo kvalitetni in izjemno stilsko dovršeni, a mi je osebno ljubši starejši dizajn BMW M6 Gran Coupe. Je že res, da armaturna plošča BMW M8 izgleda mnogo bolj sveže in futuristično, pa vendar sem sam še vedno pristaš starejšega M volana, večjega števila tipk in orientiranosti armaturne plošče izrazito proti vozniku.

Na koncu je tako ali drugače vse odvisno od osebnih preferenc. Kateri pa je vam najlepši?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code