Prejšnji vikend je BMW s svojim novim dirkalnikom dosegel kar dve zmagi na dirkah za BTCC (British Touring Car Championship).

Z novim dirkalnikom je BMW v odlični formi, prejšnji vikend pa je samo še potrdil tako dober avtomobil, kot tudi dobro pripravljeno ekipo z voznikom Andrewom Jordanom na čelu. Ta je dosegel kar dve zmagi, njegov kolega Colin Turkington pa je v drugi dirki tudi dosegel drugo mesto s čimer si je le še utrdil svoj položaj vodilnega v prvenstvu BTCC.

Prva dirka je bila mentalno izjemno naporna saj so dirkači doživeli kar 5 prekinitev(rdečih zastavic), v drugi dirki pa je Jordan dominiral od starta do cilja. Njegov BMW 330i M Sport mu je omogočil zmago v kar dveh dirkah v enem dirkaškem vikendu, v skupnem seštevku pa še vedno zaostaja za moštvenim kolegom Turkingtonom, ki ima 143 točk.

Jordan je v tretji dirki vikenda potem dosegel osmo mesto, Turkington pa je v vikendu dosegel drugo, četrto in šesto mesto. Kakorkoli že je bil to odličen dirkaški vikend za BMW v pokalu BTCC.

Jordan je po dirki dejal: “Drugi ‘dvojček’ v letošnji sezoni! West Surrey Racing in BMW si ravno tako zaslužita čestitke. Vedel sem, da bo težko in da bo Colin močan, a sem se boril že od starta. S takim tempom kot sem ga imel sem vedel, da me ne more ujeti, bi pa z lahkoto naredil kakšno napako in vsega bi bilo konec. Po koncu prve dirke sem dejal, da lahko zmagam tudi drugo in res sem jo!”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code