Preden BMW uradno odstrani tančico iz svojih prihajajočih karoserijskih različic serije 8 vam računalniški umetniki predstavljajo zelo natančen približek serije 8 Cabrio in Shooting Brake.

BMW je nedavno razkril težko pričakovano serijo 8. Zaenkrat smo lahko videli le kupejevsko različico, prav kmalu pa bo luč sveta ugledala tudi različica Cabrio, ki bo nudila še večje užitke v vožnji. Poraja pa se vprašanje; kako bo izgledala brezstrešna izvedenka serije 8? Lahko se le prepustimo upodobitvam ustvarjalcev, ki so zelo natančno ustvarili prav BMW serije 8 Cabrio in nam tako dali vpogled v prihajajoče vozilo. Na naše veliko veselje sta dva naših najljubših že pripravila upodobitev tega zanimivega avtomobila. To sta ustvarjalca X-Tomi in Nikita Aksyonov.

BMW je s serijo 8 obudil veliko legendo, ki so jo Bavarci prenehali izdelovati leta 1999. Po videnem sodeč je BMW opravil izvrstno delo, osebno pa nam je še posebej všeč prav dizajn vozila. Ob uradni predstavitvi je BMW seveda pokazal do sedaj najmočnejšo različico BMW M850i xDrive, ki ga poganja 4,4-litrski TwinPower Turbo V8 s kar 530 konjskimi močmi, 750 Nm navora, moč pa se prenaša na vsa štiri kolesa preko samodejnega osemstopenjskega menjalnika. Rezultat takšne moči je seveda pospešek do stotice v le 3,7 sekunde in elektronsko omejena najvišja hitrost 250 km/h.

Ob primernem času bo BMW predstavil tudi najmočnejšo, športno različico M8. Poleg kupejevske in Cabrio izvedenke pričakujemo še t.i. različico Gran Coupe, ki jo je za nas prikazal Aksyonov. Tukaj pa se umetnik še ni ustavil, saj je upodobil tudi BMW serije 8 Pick-up in BMW M8 GTS, X-Tomi pa je prikazal še kako bi serija 8 izgledala v izvedenki Shooting Brake in odeta v barve BMW E46 M3 GT-R iz računalniške igrice Need For Speed Most Wanted.

Vse omenjene različice si oglejte v spodnji galeriji. Katere bi si zares želeli videti na cestah?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code