Bavarski proizvajalec avtomobilov ima ravno tako izjemno bogato zgodovino izdelovanja dvokolesnih prevoznih sredstev, vendar tokrat ne govorimo o novi stvaritvi BMW Motorrad divizije, čeprav so imeli tudi oni prste vmes.

V preteklosti smo že videli nekaj podobnega, ko so pri BMWju v sodelovanju s partnerji predstavili gorsko kolo, ki je bilo namenjeno aktivnim lastnikom novega BMW X3. Sedaj imamo opravka s skirojem z imenom X2City, ki je bil razvit s strani BMW Motorrad v sodelovanju s podjetjem ZEG, ki je najbolj poznano po blagovni znamki Kettler. Ravno to podjetje je zadolženo za distribucijo in prodajo medtem, ko je BMW zadolžen za servisiranje in uveljavljanje reklamacij pod garancijo.

BMWBLOG-X2City (4)

BMW je sporočil, da bo ob lansiranju na trg, ki naj bi se zgodilo še pred koncem leta, končna cena znašala nekaj manj kot 2500€. Če se vam to zdi veliko, je to zato, ker celotni skiro tehta zajetnih 20 kilogramov, ima zložljiv krmilni mehanizem s čimer naj bi bil lažji za transport kot zložljivo kolo in se verjetno tudi popolnoma prilega prtljažnem prostoru prihajajočega BMW X2. Najpomembnejši del X2City, je njegov električni pogon, ki skiroja ne poganja v celoti, temveč le pomaga uporabniku. Sestavljen je iz brezkrtačnega elektromotorja, ki pošilja moč na zadnje kolo in lahko doseže maksimalno hitrost 25 kilometrov na uro.

BMW Motorrad je poudaril, da skiro vseeno potrebuje nekaj pomoči od uporabnika, saj se električni način lahko aktivira le pri hitrostih večjih od 6 kilometrov na uro. Ima celo 5 različnih nastavitev hitrosti, moč pa jemlje iz 408Wh litij-ionske baterije, ki naj bi imela dovolj energije za doseg med 25 in 35 kilometri, verjetno odvisno od tega, katero stopnjo hitrosti nastavimo in koliko smo pripravljeni skiroju tudi sami pomagati. Baterijo polnimo preko posebne polnilne enote z magnetnim konektorjem in jo priključimo neposredno v zidno vtičnico.

Skiro je ravno tako opremljen z disk zavorami spredaj in zadaj, v zadnji luči pa se skriva tudi, zavorna luč, da boste tiste za vami ob zaviranju lahko opozorili.

BMWBLOG-X2City (5)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code