Moskva (Rusija). Maxime Martin (Belgija) je odličen konec tedna na dirkališču Moscow Raceway (Rusija) kronal s prvo zmago v svoji mladi karieri prvenstva DTM.

Po 46 krogih 3,931-kilometrskega dirkališča na obrobju ruske prestolnice, je voznik moštva BMW Team RMG v SAMSUNG BMW M4 DTM prečkal ciljno črto kot suvereni zmagovalec. Bruno Spengler (Kanada) je s 4,259 sekunde zaostanka v BMW Bank M4 DTM zasedel drugo mesto in se drugič v sezoni zavihtel na oder za zmagovalce. 16. v zgodovini DTM sta najvišji stopnički odra za zmagovlace zasedla dva dirkača BMW.

DTM zmaga Maxime krstna (6)

Sobotne kvalifikacije so Martinu prinesle  prvo štartno mesto na njegovi šele peti dirki DTM. Martinova zmaga je BMW Team RMG prinesla tretjo zmago letošnjo sezono. Prejšnji dve zmagi je privozil Marco Wittmann (Nemčija), ki je tokrat dosegel četrto mesto v svojem Ice-Watch BMW M4 DTM.

Timo Glock (Nemčija, Deutche Post BMW M4 DTM) je končal na šestem mestu in Augusto Farfus (Belgija, Castrol EDGE BMW M4 DTM) na desetem mestu. Skupaj so pridobili 64 točk za skupni seštevek Manufacturers’ Championship.

DTM zmaga Maxime krstna (4)

António Félix da Costa (Portugalska, Red Bull BMW M4 DTM) in Martin Tomczyk (Nemčija, BMW M Performance Parts M4 DTM) pa sta za las zgrešila točke za skupni seštevek, saj sta si privozila enajsto in trinajsto mesto. Joey Hand (ZDA, Crowne Plaza Hotels BMW M4 DTM) je tekmovanje končal na sedemnajstem mestu.

Trenutni rezultati skupnega seštevka:

1. Audi (223 točk), 2. BMW (196 točk), 3. Mercedes-Benz (86 točk).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code