Edini 530-konjski BMW F81 M3 Touring, ki ga je težko preslišati!

0
Ponuja vse, kar je dobrega pri BMW M3 limuzini, nadgradnja pa je izjemna praktičnost, ki jo lahko ponudi le karavan.

Ni točnega podatka, zakaj je temu tako, a BMW žal ni izdelal modela M3 Touring, ki bi se lahko kosal z Audijem RS4 Avant in Mercedesom AMG Estate. Morda zato, ker je temu namenjena Alpina ali pa se zadaj skriva kakšna druga, bolj logična razlaga, ki razkriva, zakaj se M oddelek ni nikoli posvetil karavanski različici. No, v letu 2000 je bil zaključen model E46, vendar je v tem primeru šlo bolj za interni, “hišni” projekt. Odhajajoči BWM F31 (BMW karavan serije 3) v najmočnejši izvedenki lahko ponudi modela 340i ter 340i xDrive.

Vendar kljub temu to ni bilo dovolj za lastnika tega zgoraj omenjenega primerka. Preseneča namreč dejstvo, da se je ta zanimiv projekt začel s povsem vsakdanjim dizelskim BMW serije 3 Touring, preden je bil “blagoslovljen” z motorjem S55, vzetim iz modela BMW M3.

Neuradni BMW M3 Touring je v svoji današnji obliki opremljen s paketom druge stopnje predelave, kar prinaša 530 konjskih moči. Slednje proizvede s turbino gnan 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor, konjenica pa je bistveno večja od običajnega BMW M3 z opcijskim Competition paketom. Lastnik mogočnega jeklenega lepotca pa se ni zadovoljil le s tem. Vozilo premore tudi BMW M4 GTS pokrov motorja ter volanski obroč, skupaj z izpušnim sistemom M Performance ter limuzinskim Competition paketom. Opazimo lahko tudi všečna platišča vzeta iz BMW M4 CS. Verjetno nam ni potrebo poudarjati, da vse skupaj ni popolnoma kompatibilno z različico Touring, vendar pa gre zagotovo za najboljši približek BMW M3 Touring.

Posnetki so bili pred kratkim narejeni na Nizozemskem, pred dogodkom Bimmerfest 2018, zato si lahko to posebno avtomobilsko kreacijo ogledamo zelo od blizu. Upamo lahko, da bo BMW z naslednjo generacijo predstavil legitimen model BMW M3 Touring. Tudi vrnitev modela BMW M5 Touring bi bila zelo dobrodošla, predvsem za tiste navdušence, ki iščejo alternativo, ki bi se lahko kosala z modeloma Mercedes-AMG E63 ter Audi RS6.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code