Rolls-Royce je dolgo časa okleval in ne napovedal svoje prihodnosti, kar se tiče električnih motorjev. Znamka je dolgo časa trdila, da lahko njihove V12 motorje zamenjajo le enako zmogljivi in uglajeni električni motorji.

To je v tako prestižnem avtomobilu seveda izjemno smiselno, vse to pa je v zadnjem intervjuju predstavnik koncerna BMW, Peter Schwarzenbauer, odgovorni za znamko Rolls-Royce tudi potrdil in dodal nekaj najnovejših informacij v zvezi s prihodnostjo znamke.

BMWBLOG-rolls-royce-phantom-viii-8 (22)

Rolls-Royce zadnja leta beleži visoke prodajne številke, a le-te naj bi se v prihajajočih letih še dvignile, saj pripravljajo ultimativni prestižni model. Projekt s kodnim imenom Cullinan je trenutno v postopku testiranja in naj bi kot tak proizvodnjo začel čez približno leto dni. S športnim terencem bodo kupcem svojo ponudbo izpopolnili tako, da bo namenjena vsem petičnežem, ki si želijo prestižnega logotipa. Tako kot je to recimo Bentayga za Bentley. Model Phantom bo ostal na vrhu ponudbe in po vsej verjetnosti tudi prvi, ki bo na voljo z električnim pogonom. Na voljo ne bo hibridnih pogonskih sklopov, baterija pa bo morala zagotoviti vsaj 500 do 600 kilometrov dosega. Posvetili se bodo sami konstrukciji, saj bo izjemno težko, da bi v trenutno vpeljali izjemno napreden električni pogonski sklop. Kar se pa tiče oblikovanja pa znamka še ni prepričana, ali bo električne modele že na bežen pogled moč ločiti od običajnih. Schwarzenbauer sicer trdi, da bo leta 2030 že nekaj povsem samoumevnega, da se ljudje vozijo v električnih avtomobilih in tako ne bo potrebnih konkretnih sprememb. Vsi tradicionalni oblikovalski elementi bodo ostali, pričakujemo pa tudi napredne avtonomne sisteme.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code