Ljubitelji grozljivke Frankenstein boste vedeli, za kaj gre. Doktor je iz doniranih delov različnih ljudi zgradil sebi popolno pošast. In prav to se je zgodilo malemu kupeju BMW 1M... v nekoliko prenesenem pomenu, seveda.

Proizvajalci avtomobilov in poprodajna podjetja se velikokrat poslužujejo t.i. frankenstainske metode gradnje. Uporabijo dele, ki so trenutno na zalogi oziroma lahkó in najhitreje dostopni, kar bistveno zmanjša stroške končnega izdelka.

bmw_1m_frankencoupe_01

Tudi ta primerek je grajen iz različnih avtomobilskih delov, vendar ustvarjalci vsaj po videzu sodeč niso izbirali najcenejših izdelkov, ki so jih imeli na zalogi. Avtomobil uporablja karoserijo malega BMW kupeja 1M, posodobljen vrstni šestvaljni motor iz BMW Z4 in, za izvrsten izdelek kot celoto, podvozje iz modela M3. Vsekakor Frankenstainova mojstrovina v avtomobilski različici – najboljši BMW športni deli, združeni na kompaktnem podvozju. S preko 340 konjskimi močmi, pogonom na zadnji kolesi, ročnim menjalnikom in dirkaškim podvozjem se je mala ustvarjena pošast pripravljena spopasti celo z večjimi nasprotniki.

bmw_1m_frankencoupe_21

BMW 1M, predhodnik novega “baby M” z imenom M2, je fenomenalen izdelek že v tovarniški različici. Slednji projekt pa dokazuje, da je možno iti še dlje, ustvariti še boljši izdelek. Opremljen z Arqray izpušnim sistemom, v karbon oblečenim BMC zračnim filtrom in 20-palčnimi platišči ADV5 MV2SL se je iz male pošasti prelevil v čudovitega belega jezdeca, ki osvaja poglede mimoidočih.

Več slik “postavnega nastopača” si oglejte v galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code