Najvišja hitrost tega posebneže je takšna kot pri Porschu 911 Turbo S Cabrio, konjenica pa še obsežnejša. Spoznajte G-Power različico BMW M6 Cabriolet.

Z osnovnimi 560 konjskimi močmi in 680 Nm navora bi pričakovali, da BMW M6 ustreže vsem željam svojih lastnikov. Nemško predelovalno podjetje pa ima povsem drugačno mnenje, saj so 4,4-litrski V8 dodelali do te mere, da premore 800 konjskih moči in norih 1050 Nm navora!

Prav zgoraj navedene številke so bavarskega kabrioleta M6 preobrazile v enega najhitrejših brezstrešnih športnikov na svetu, saj do 200 km/h potrebuje le 9,8 sekunde, pospešuje pa vse do in celo preko 330 km/h.

bmw-f12-m6-convertible-g-power (10)

Da doseže takšen rezultat je potrebna obsežna prilagoditev tako programske kot strojne opreme velikega osemvaljnega motorja. Največji pribitek moči je bil pridobljen z zamenjavo obeh turbin za dve večji in zmogljivejši. Posledično so bile potrebne tudi večje odvodne cevi, ki prenesejo povečano moč osemvaljnika. Za dodatno moč in izboljšan zvok je nameščen izpušni sistem iz titana. Da se je strojna oprema ujela s programsko pa je bilo potrebno naknadno spremeniti tudi ECU motorja.

G-Power pa se na tej točki ni ustavil. M6 kabrioleta so posadili na višinsko prilagodljivo vzmetenje in lažja 21-palčna platišča podjetja G-Power.

Seveda pa je jasno, da takšna nadgradnja vozila na poceni. Le programske spremembe motorja stanejo 4500 €, elektronska omejitev hitrosti pa 668 €. Če si zaželite še večjih in boljših turbin boste morali odšteti dodatnih 3860 €, za izpušni sistem iz titana pa 6679 €. Za platišča z ustreznimi pnevmatikami, ki se podajo k vozilu je potrebno odšteti še zajetnih 7649 €, za znižano in prilagodljivo vzmetenje pa 2376 €. Če vse skupaj seštejemo je cena nadgradnje vozila 29.632 €, ne pozabite pa, da v Sloveniji že samo vozilo stane vsaj 178.250 €. Cena vozila z nadgradnjo bi tako slovenskega lastnika stala vsaj 207.882 €!

A glede na posnetke in izjemne številke se bo marsikdo odločil imeti enega najhitrejših kabrioletov na svetu!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code