BMW Serija 3 ponovno na stezi britanskega dirkališča. Ali bodo klasične trobojnice spet prinesle zmago?

Mesec dni po razglasitvi, da se bo Serija 3 vrnila na britanske steze prvenstva British Touring Car Championship, je BMW razkril mojstrovino, odeto v M Sport zaščitne barve. In ker legendarni bavarski model že na navadnih cestah kaže tendenco bolj agresivne vožnje in potrebo po vdiranju v osebni prostor drugih avtomobilov, je izbira dirkaško navite 330i M Sport vsekakor prava.

Serija 3 je tekmovala v BTCC med letoma 1988 in 2009, ko je dobila pet naslovov vozniškega prvaka in dva zmagovalna naslova proizvajalca. Leta 2013 jo je zamenjala mnogo manjša 125i M Sport, vendar pa se sedaj na steze končno vrača eden najbolj privlačnih avtomobilov v zgodovini dirke BTCC. V skladu z veljavnimi predpisi morajo vsi avtomobili uporabljati 2,0-litrske motorje s turbo-polnilnikom, ki so povezani s šeststopenjskim sekvenčnim menjalnikom, moč motorja pa je vsaj 350 KM. Podatki o specifikacijah dirkalnika niso javni, vendar pa ima standardna 330i 258 KM in 400 Nm navora. To cestnemu modelu omogoča, da pospeši do stotice v 5,6 sekundah.

Za volan te ikone bo sedel trenutni vladajoči prvak Colin Turkington, ki je nad mislijo navdušen. »Livreja avtomobila BMW ekipe je osupljiva in nepogrešljive M MotorSport barve dajejo pravi občutek dediščine in prezence. Zdaj, ko je avto pripravljen na vožnjo, sega moja motivacija do neba in komaj čakam, da z njim preizkusim prve kroge.« Partnerstvo z West Surrey Racing mu je lani prineslo že tretjo zmago, letos pa vznemirljivo novo ekipo v obliki sovoznika Toma Oliphanta. »Ne gre bolje od tega, če primerjamo s prejšnjimi sezonami. Leta 2009 sem osvojil svoj prvi zmagovalni naziv z BMW-jem Serije 3 in da lahko z novim modelom začnem novo poglavje za BMW moštvo, je uresničitev sanj,« je o prihajajoči sezoni povedal Turkington. Štart 330i iz WSR garaže bo pripadal tudi prvaku leta 2013 Andrewu Jordanu,  vendar ne v barvah klasičnih trobojnic, temveč pod okriljem BMW Pirtek Racing modre, rdeče in rumene.

Prvenstvo se začne na Brands Hatchu v začetku aprila. Za koga boste navijali?

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code