MINI je prava ikona v svetu avtomobilizma in že sam po sebi velja za zabaven majhen avtomobil, vse pa se spremeni, ko na zadku oz. na sprednji maski opazimo rdečo črko S. No, in ko vidimo platneno streho. Takrat pomislimo le na eno - brezmejno uživanje na toplem soncu!

Po napornem delovnem dnevu je Tina poklicala prijateljico Tino. Naveličani mestnega vrveža in težke sopare, ki se nabira v mestu, sta se odločili, da odideta na prijeten oddih. In ker je imela Tina na voljo MINI Cooper S Cabrio, o lokaciji oddiha ni bilo potrebno dolgo razpravljati. V prtljažnik sta naložili vso potrebno opremo za na plažo, se preoblekli v lahkotni poletni oblekici in si na oči nadeli sončna očala. Pritisk rdečega gumba na sredinski konzoli in 2,0-litrski štirivaljnik je s pomočjo 192 “konjev” prijetno zahrumel, seveda pa je takoj po zagonu motorja sledilo spuščanje strehe. Očala so na nosu, streha spuščena, avtomobil v izbranem SPORT načinu … Tina je pritisne na stopalko za plin in ob prijetnem športnem pokanju izpušnega sistema sta krenili proti vroči in sončni slovenski obali.

V dobri družbi, ob kvalitetni glasbi in s pomočjo tempomata sta bili ob morju, kot bi mignil. Mimoidoči so se ozirali za pokajočim Minijem brez strehe z glasno glasbo iz fenomenalnih Harman Kardon zvočnikov, v katerem sta sedeli dve mladi gospodični.

BMWBLOG-AvtoAktiv-MINI-CooperS-Cabrio-zunanjost-16

Pripekajoče sonce je kar klicalo po bližini prijetno hladnega morja ter svežini morskega vetriča in prav zato sta dekleti kmalu ustavili avtomobil, sedli na pomol, v ozadju pa je še vedno odzvanjala sproščujoča glasba. Lahkoten ženski pogovor je ob namakanju razgretih nog kmalu prešel v bolj burne debate, ki so nanesle tudi na brezstrešnega lepotca, na katerem je naposled obstal tudi neučakan pogled mladenk. Takoj sta vedeli, kaj storiti. Brez odlašanja sta zložili odejico, vse stvari pospravili v prikupno majhen prtljažni prostor in že v naslednjem trenutku sta spet uživali ob čudovitih zvokih rohnenja in pokanja, ki jih je iz sebe vdano in glasno spuščal Cooper S. Seveda brez zvedavih in ljubosumnih pogledov fantov in moških ni šlo, punci pa je to še bolj zabavalo in sta zato z vetrom v laseh uživali še toliko bolj.

Pripekajoče poletno sonce pa je izmučilo tudi sicer energije vedno polni mladenki, ki sta ugotovili, da potrebujeta odmor…in kaj je boljšega od okusne večerje ter prijetno hladne osvežilne pijače? S težkim srcem sta se ponovno ustavili in izstopili iz udobja malega športnega kabrioleta. Da se mehko bež usnje na sedežih zaradi vročega sonca ne bi pretirano segrelo, sta Miniju s pritiskom na na videz starinsko stikalo nadeli streho in s tem dejanjem nase in na agresivnega razgrajača spet privabili mnogo zvedavih pogledov. Hitro sta se zlili z okolico ter si v restavraciji izborili odlično pozicijo, kjer sta imeli razgled na samo lepoto: čudovito urejeno slovensko obalo, drevored, poln visokih palm, in magnet za mimoidoče; MINI Cabrio. Magnet pa je privlačil tudi njiju, zato sta z večerjo pohiteli, saj sta želeli v polnosti izkoristiti fenomenalen dan in vse čare, ki jih šarmantni Anglež ponuja.

Po obilni večerji je bilo žareče oranžno sonce še vedno dovolj visoko, da sta si lahko privoščili kratek izlet vse do konca slovenske obale, kjer sta ob čudovitem sončnem zahodu, s še lepšim sopotnikom za spomin posneli kar nekaj skupnih fotografij. Tako čudovitega dne pač nimaš vsak dan. Sonce se je potopilo v morje in mladi dami sta se zavedli, da gre izlet na obali počasi h koncu. Tega si nista želeli in si to tudi odkrito priznali. “Uporniško” sta zato vožnjo nadaljevali še dlje od doma ter se vozili po njima še neznanih in neraziskanih kotičkih Slovenije. V pozni temni noči sta ugasnili radio, poslušali le tiha navodila navigacijske naprave in se umirjali ob glasnem hrumenju, brbotanju, pokanju in razgrajanju jeznega Minija Cooper S.

Napočil je čas. To sta si morali priznati. Naslednji dan sta se morali vrniti v realnost, kjer so ju čakali novi opravki, skrbi ter neodložljive obveznosti. A tolažila ju je ena misel; čakala ju je še razburljiva pot domov, med katero sta za naslednje dni že načrtovali nove podvige, zanimive izlete in odkrivanje neraziskanega. In vse skupaj je še toliko bolj zabavno v vpadljivem in zabavnem vozilu, kot je MINI. Doma sta polni pričakovanj komaj zatisnili oči, saj sta vedeli, da ju kmalu spet čakajo vetra v laseh polne dogodivščine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za uresničitev sanj mičnima dekletoma je seveda poskrbel uradni zastopnik za MINI v Sloveniji AVTO AKTIV iz Trzina.

 

 

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code