Čudoviti sončni dnevi kar vabijo na potep po slovenski obali. Točno to smo storili včeraj, ko smo se skupaj z atraktivnimi MINI vozili s štartom v Ljubljani zapeljali do Kopra, kjer smo se nadihali svežega morskega zraka in uživali v izvrstnih kulinaričnih jedeh.

Znamka MINI kupce prepričuje z različnimi modeli, a v vseh modelih se brez dvoma odraža karakter privlačnih vozil z dolgo tradicijo. MINI v zadnjih letih veliko stavi na samo personalizacijo vozila, ki vsem kupcem omogoča, da si svoj MINI avtomobil prilagodijo po svojih željah. To pomeni, da znamka v ”paketu’‘ ponuja smernice, ki jih je začrtal prvi model znamke MINI in pa vrhunsko tehnologijo v ikonični obliki. Dan smo začeli v baru Solist v centru Ljubljane, kjer smo se prijavili na dogodek in na hitro ”pozajtrkovali” ob kavi. Ko smo se zbrali vsi prijavljeni, smo se odpravili do sosednje ulice, kjer nas je že čakala flota vozil znamke MINI. Zbrani so bili skorajda vsi aktualni modeli znamke, prenovljeni trovratni in petvratni, Cabrio, Clubman in Countryman. Ker vas verjetno najbolj zanima kakšen motor so imeli vgrajen pod pokrovom motorja, naj vam povem, da so bili prav vsi športne različice S. To pomeni, da se je v vseh primerkih vrtel 2,0-litrski štirivaljni bencinski agregat, ki razvije 192 konjskih moči in 280 nevtonmetrov navora. Ko smo to izvedeli, smo se kaj hitro ”zagrebli” za svojega. Na potepu se nam je tudi pridružila MINI ambasadorka Alma M. Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne in Nika Ambrožič Urbas, Modna oblikovalka in žirantka v oddaji Zvezde plešejo.

Pot do slovenske obale je bila zelo zanimiva. Kot že verjetno sami predvidevate, ni primanjkovalo glasnega ”rohnjenja” bencinskih motorjev in cviljenje pnevmatik, ki so se komajda borile za oprijem, saj se nismo vozili le po avtocesti, temveč tudi po lokalnih cestah, kjer bi rad omenil Kačje ride. Zvočna kulisa teh malih ”petard” v SPORT voznem načinu je, kot smo že velikokrat prej spoznali, naravnost neverjetna. Ker sem si najprej izbral Cabria, sem v zvoku z odprto streho užival še nekoliko bolj. Prav tako pa nam je dinamična vožnja le potrdila, kako odličen občutek na volanu nam nudijo MINI modeli. Med potjo smo večkrat zamenjali vozila, tako smo se najprej zamenjali v Logatcu, Postojni in na Črnem Kalu. V dobrih dveh urah smo prišli do končne destinacije, prečudovitega obalnega mesta Koper. Tam nas je čakal prav poseben Clubman, kot lahko vidite na spodnji fotografiji.

Ko smo se okrepčali v MINI Lifestyle kotičku, smo se odpravili še na kosilo v restavracijo Savor, ki se je premierno odprla pred približno mesecem dni. Ko smo se okrepčali, smo se vrnili v Ljubljano, kjer smo se žal morali ločiti od “malih” zvezdnikov, ki so nam cel dan risali nasmeh na usta.

Zaključim lahko z mislijo, da so se organizatorji potrudili, saj so celoten dogodek organizirali vrhunsko. Najbolj neprecenljiv je bil užitek v avtomobilih, za kar pa so v največji meri zaslužni inženirji, ki so vse ideje s papirja spravili v realnost. Z veseljem še kdaj!

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code