Le peščica ljudi si je upala trditi, da bo Rolls Royce kadarkoli predstavil popolnoma električno vozilo, vendar če pomislimo, tak pogonski sklop popolnoma pristoji tej britanski znamki.

V12 arhitektura in električni motor imata namreč več skupnega, kot se nam zdi na prvi pogled. Oba ponujata svilnato gladko pospeševanje, uravnoteženost in v primeru znamke Rolls Royce tudi pridušen zvok. Britanci se tega zavedajo, zato trdijo, da obstaja prostor za kompromis, ko zadeva nanese na dediščino njihove znamke.

Izvršni direktor Rolls Royce, Torsten Müller-Ötvös, je že ob več priložnostih poudaril, da bi njihovim avtomobilom zadostoval in pristajal le popolnoma električni pogonski sklop. V nedavnem intervjuju za Autocar je še enkrat poudaril, da pri njih ni prostora za hibride in blage hibride, saj te predstavljajo nekakšen kompromis, ki si ga ne predstavlja v avtomobilu, ki je znan ravno po tem, da njegovi kupci ne marajo sklepati kompromisov. “Preklopili bomo direktno na električni pogonski sklop. Mi ne poznamo vmesnih rešitev,” je dejal Müller-Ötvös

Trenutno kupci vseeno ne hitijo preveč z naročili električnih Phantomov. Seveda tehnologija še ni dovolj napredovala, da bi zadostila Rolls Royce-ovim standardom, vendar bi se v bližnji prihodnosti prav lahko zgodilo, da bodo stranke enostavno primorane v nakup takega avtomobila, saj nekatera mesta po svetu v svojih centrih ne dovoljujejo več avtomobilov z notranjim izgorevanjem, kar pravim poslovnežem lahko predstavlja velik problem. Elektrificirani pogonski sklopi ravno tako ponujajo vprašanje avtonomne vožnje, kjer je pristop Müller-Ötvösa enak, saj trdi, da nimajo potrebe po delno avtonomnih avtomobilih. Večina njihovih strank ima tako ali tako osebnega šoferja, kar reši problem z vožnjo avtomobila, saj je to tudi edini način, da človek pravilno izkusi vse čare Phantoma.

BMWBLOG-rolls-royce-phantom-viii-8 (18)

Vir: autocar.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code