Le malokrat se na prodaj pojavi vozilo, ki se lahko pohvali s prejšnjim lastnikom. Prav tako pa je v tem primeru, ko si je tega BMW 850i lastil sam sultan Brunej!

Nakup vsakršnega visokozmogljivega BMW modela iz starih časov se sčasoma izkaže za zelo dragega v primeru nepričakovanih (težkih) okvar. BMW 850i je izjemno nezanesljiv, zahvaljujoč napredni elektroniki tistega časa in nasplošni kompleksnosti izdelave. Tudi deli so izjemno redki, poraba dvanajstvaljnika pa prav zagotovo ni mala. Ampak vsem tem se lahko vsaj nekoliko izognemo, če se odločimo za nakup vrhunsko ohranjenega primerka. Trenutno se na portalu Autotrader UK prodaja BMW 850i letnika 1993, točno ta primerek pa si je nekoč lastil tudi sultan Bruneja. Znan je bil po svoji atraktivni kolekciji avtomobilov, ki so bili veliko vredni. Sultan je 850i ekskluzivno naročil v tej barvni kombinaciji, prav tako pa je tudi edini primerek s tako barvo in volanom na desni strani na svetu.

BMWBLOG-bmw-850i-e31-v12-sultan-of-brunei (17)

Odet v Maldives Blue Metallic barvo, v notranjosti pa prevlada Dove Grey barva. Kljub temu, da si ga je po prvem lastniku lastilo še nekaj drugih lastnikov je naravnost neverjetno ohranjen, tako znotraj kot zunaj. BMW 850i ima pod motornim pokrovom vgrajen 5,0-litrski V12 bencinski motor, ki je razvil okroglih 300 konjskih moči in 450 nevtonmetrov navora. Čeprav to za današnje čase ni veliko, številno hvalijo enakomernost in uglajenost motorja. Do stotice potrebuje manj kot sedem sekund, pri tem pa navduši z izjemnim zvokom. Ta primerek je opremljen s pet-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki sicer ni najbolj zaželjen, a vseeno ne tako slab. Prevoženih ima manj kot 51 tisoč kilometrov, cena pa znaša 36,995 funtov oziroma dobrih 42 tisoč evrov.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code