V devetdesetih letih prejšnjega stoletja, je bil ravno model 850 CSi takrat najboljši približek pravemu BMW E31 M8.

Možnosti, da boste našli BMW 850 CSi v skoraj popolnem stanju, so skoraj enake zadetku na loteriji, da bi našli še takega v posebni barvni kombinaciji, ki je bil narejen bolj proti koncu proizvodnje pa je skoraj nemogoče. Vsaj tako trdi lastnik tega primerka, ki se prodaja na spletni strani Bring a trailer in naj bi bil po njegovih besedah edini v barvni kombinaciji z Alpine White barvo zunanjosti in Lotus White barvo notranjosti v Združenih državah Amerike.

Različica 850 CSi uporablja kar 5.6 litrski V12 motor, ki proizvaja 381 konjskih moči in 550 Nm navora, prav vsi pa so bili tovarniško opremljeni s šest stopenjskim ročnim menjalnikom in samodejno zaporo diferenciala. BMW je v primerjavi z običajno različico 850 namestil še trše vzmetenje in namestil hitrejši krmilni mehanizem. Drugačen je tudi dizajn prednjega in zadnjega odbijača, kjer je bil ravno zadnji prilagojen štirim okroglim izpušnim cevem.

Dotični primerek je bil 205 od zgolj 225 prodanih primerkov v ZDA, prevoženih pa ima 86 tisoč milj (138 tisoč kilometrov) s celotno servisno zgodovino. Ta vključuje tudi nedaven obsežen servis v višini 5.500 €, kjer sta bila med drugim menjana tudi vodna črpalka in termostat. Poleg tega je lastnik dal na novo preobleči tudi belo Lotus usnje na sedežih in obnoviti vse lesene dodatke v kabini.

Seveda vsi vemo, da zna biti vzdrževanje stare serije 8 prava finančna jama brez dna, pa vendar je zaradi izjemno dobre servisne zgodovine ta avtomobil vseeno precej mamljiva ponudba. Trenutno je na strani najvišja ponudba 51 tisoč dolarjev, dražba pa se konča že tretjega decembra zato le pohitite!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code