1. oktobra Pariz ne bo le glavno mesto Francije. Postal bo tudi središče avtomobilističnih navdušencev, saj se takrat pričenja pariški avto salon 2016.

Salon bo potekal vse do 16. oktobra, v tem času pa bodo vsi največji avtomobilski proizvajalci predstavili svoje novosti. Med njimi bo tudi BMW, ki pa bo tokrat mnoge razočaral z relativno nezanimivimi in številčno skromnimi novostmi. Vsekakor smo do nedavnega pričakovali več zanimivih in težko pričakovanih modelov.

Bavarsko podjetje je objavilo seznam vozil, ki jih bodo predstavili na salonu v Parizu in priznati moramo, da smo pričakovali več. Veliko več. Edina svetovna premiera se bo odvila na področju BMW Motorrad divizije, ki bo predstavila scooter BMW C Evolution. Slednji ponuja kar za 60 odstotkov večji doseg po zaslugi gostejše baterije, ki sedaj premore 94 Ah (prej 60 Ah). V najboljšem primeru naj bi tako voznik z enim polnjenjem lahko prevozil kar 160 kilometrov.

BMW 340i GT M Sport Estorilblau

Kar se tiče BMW modelov pa sta omenjeni le dve novosti. Ena izmed njih je novi BMW serije 3 Gran Turismo, ki bo v Parizu doživel premiero. V novi seriji 3 se med seboj prepletajo prestižna eleganca, športnost in prostornost v tokrat še bolj suvereni obliki, po zaslugi novih motorjev pa bo deležen tudi večje moči in boljše energijske učinkovitosti. Napadalna zunanjost in čudovita mehka notranjost v seriji 3 GT bosta tako prvič na ogled širši javnosti prav na avto salonu v Parizu.

Na ogled bo tudi zadnja različica modela i3, ki ponuja izboljšano baterijo s 94 Ah in posledično večjim dosegom. Doseg se je tako povečal za okrog 50 odstotkov, kar predstavlja 300 kilometrov dometa namesto 190 kilometrov. Na voljo so še dodatki, med drugim BMW i Wallbox polnilna postaja za domače garaže. Pravo svetovno premiero pa bo doživela še omejena izdaja modela BMW i8 Protonic Dark Silver Edition.

bmw-paris-motor-show-2016 (21)

Na naše veliko razočaranje BMW tokrat še ne bo predstavil zadnje različice modela X2. Na ogled bo le koncept, ki še ne predstavlja povsem končnega izdelka. Prav tako nas je razočarala novica, da ne bodo predstavili težko pričakovane, povsem nove serije 5.

Letos bo za BMW očitno zelo nezanimiva sezona, saj je BMW iz svoje predstavitve odstranil dva najbolj težko zaželena modela; X2 in serijo 5. Zakaj se je BMW odločil za takšno potezo? Je to pametno početje glede na boj s konkurenco?

Čisto iskreno nas je BMW tokrat nekoliko razočaral, saj smo od njih na največjem avtomobilskem salonu v Evropi vsekakor pričakovali občutno več in predvsem kaj bolj zanimivega. Očitno se odgovornim pri BMW zdi salon v Los Angelesu bolj pomemben, saj naj bi po besedah organizatorja salona v Los Angelesu serija 5 uradno predstavitev dočakala ravno tam.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code