BMW nam je na letošnjem pariškem avtosalonu predstavil dva primerka iz njihovega M oddelka, največ pozornosti pa je pričakovano dobil novi BMW M5 Competition.

Letos nam BMW ni postregel z nobenimi ne vnaprej znanimi novostmi, smo se pa zagotovo najbolj veselili novega BMW M5 Competition ter seveda tudi M2 Competition. Oba primerka nas nista pustila ravnodušnih, kar je le še povečalo naše veselje. Že tako dodelano osnovo običajnega M5 dodatno izpopolnjuje BMW M5 Competition različica. Še nekoliko močneje optimiziran motor z močjo 460 kilovatov oziroma 625 konjskimi močmi (za 25 konjev več kot pri običajnem M5), ter ponuja kar 750 nevtonmetrov navora, ki je na voljo v širokem območju vrtljajev. Običajni M5 do stotice pospeši v 3,4, Competition pa v 3,3 sekunde.

Standarden je M Sport izpušni sistem, opremljen z dodatki iz črnega kroma. Povečana je trdota vzmeti, volanski mehanizem je bolj odziven in vse deluje nekoliko bolj dovršeno. Vsekakor je največ razlik v nekoliko zmogljivejšem motorju, vse ostalo so bolj ali manj zgolj neopazne spremembe. Na voljo je tudi nekaj posebnih odtenkov barv zunanjosti in drugih dodatkov. Vsekakor avto tudi v živo izgleda, kot vsak M5 – naravnost odlično.

BMW M2 Competition nas je v živo prav tako navdušil. Na zunanjosti smo takoj opazili nekaj dodatkov, ki ga ločijo od običajnega. Najbolj izstopa bolj agresiven sprednji odbijač, sprednje ledvičke so v Shadowline Gloss Black barvi, tako kot vse oznake. Pod pokrovom motorja je vgrajen 3,0-litrski bencinski motor, ki razvije 410 konjskih moči in 550 nevtonmetrov navora. BMW M2 Competition do sto kilometrov na uro pospeši v izjemnih 4.2 sekunde. Z ročnim šest-stopenjskim menjalnikom, s katerim je bil opremljen razstavljeni primerek pa potrebuje 4,4 sekunde. Končna hitrost se ustavi pri 250 kilometrih na uro, z M Driver´s paketom pa pri visokih 280 kilometrih na uro. Komaj čakamo, da se bomo z njim lahko tudi zapeljali!

”Komaj čakamo, da se bomo z njim lahko tudi zapeljali!”

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code