Sedaj, ko smo končno doživeli 'digitalno' svetovno premiero novega roadsterja BMW Z4, pa imamo za vas že slike iz dejanske premiere iz kraja Pebble Beach, kjer poteka letošnji Concours d’Elegance. V živo izgleda še mnogo bolje!

Po prvih vtisih je nova, že tretja generacija bavarskega roadsterja, po imenu BMW Z4, premaknila model še stopničko višje. Je kratka, nizka in široka s ‘športno postavo’ in agresivnim videzom. Prejšnja generacija je sicer dobro izgledala, vendar ji je manjkalo športnega karakterja, ki ga pričakujemo od modelov z oznako Z v imenu. Obenem je bila s svojo trdo, pomično streho tudi izjemno težka, kar pa se je poznalo na vodljivosti in zmogljivostih.

No tukaj tega problema ni več, saj so se po besedah predstavnikov BMW, pri razvoju tega avtomobila resnično fokusirali v same zmogljivosti in lego na cesti tega avtomobila, da bo lahko končno konkuriral in morda celo prehitel večnega tekmeca Porsche Boxterja. Po prvih vtisih nekaterih novinarjev, ki so pred meseci že lahko peljali, takrat še ne dokončan prototip izgleda, da te besede držijo saj so bili vsi po vrsti navdušeni nad avtomobilom.

V živo izgleda še manjši in lažji kot na uradnih fotografijah, zaradi česar že komaj čakamo trenutek, ko bomo lahko sedli za volan, pa čeprav to še ne bo tako kmalu. Izgled definitivno deli mnenja. Nekaterim je všeč izjemno majhno odstopanje od koncepta Z4 in s tem futuristični videz, ki so ga predstavili že lani, spet drugi pa godrnjajo, da česa tako grdega iz pod rok nemških inženirjev že dolgo niso videli. Zagotovo je nekoliko drugačen, s čimer pa ni nič narobe. Nam je ta oblikovalski jezik, ki sta ga začrtala novi BMW Z4 in novi BMW serije 8 izjemno všeč, saj obenem tudi daje namige o izgledih prihajajočih modelov. Več o novem BMW Z4 si priberite na tej povezavi, spodaj pa nam sporočite, kaj si vi mislite o njem.

Fotograf: bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code