Rolls Royce Ghost II, manjša verzija britanskega super luksuznega Phantoma, prihaja na tržišče leta 2015. Izdelan je bil z namenom prodaje na kitajskem trgu. Proizvajalec avtomobilov je sicer v lasti BMW-ja, čigar avtomobilov večina tam niti ne vidi, kaj šele vozi. RR ni le podaljšal medosne razdalje in s tem izpolnil predpogoj za prodajo avtomobilov kitajskim vele-bogatašem, ima […]

Rolls Royce Ghost II, manjša verzija britanskega super luksuznega Phantoma, prihaja na tržišče leta 2015. Izdelan je bil z namenom prodaje na kitajskem trgu. Proizvajalec avtomobilov je sicer v lasti BMW-ja, čigar avtomobilov večina tam niti ne vidi, kaj šele vozi. RR ni le podaljšal medosne razdalje in s tem izpolnil predpogoj za prodajo avtomobilov kitajskim vele-bogatašem, ima tudi glasovno aktiviranje vozila, informacijski sistem pa je programiran tako, da razume Mandarinščino.

rolls-royce-ghost-panda02

V petek je Rolls Royce China slovesno razkril avtomobil na Chengdu Motor Showu 2014. Obiskovalci si trenutno lahko le ogledujejo posebno atrakcijo, vredno več kot 190.000 €. Iz nedavno objavljenih, prvih Rolls Roycevih fotografij je razvidno, da je bila tudi pri izbiri podrobnosti navdih Kitajska – na naslonjalih za glavo je izvezena panda, zunanje stranice pa krasita črti z bambusovim listom.

6,6-litrski V12 z dvojnim turbinskim polnjenjem je narejen na osnovi BMW-jevega 760i motorja, ki je povezan z  8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.
Henrik Wilhemsmeyer, področni direktor podjetja Rolls-Royce Motor Cars na Kitajskem je luksuzni avtomobil z zadnjim pogonom označil za “oazo miru v nemirnem poslovnem svetu”. Motor s 563 KM proizvede 780 Nm in v 4,7 sekundah pospeši od 0 do 100 km/h; ni slabo glede na njegovo velikost!

rolls-royce-ghost-ii

Konkurenca Bentleyjevemu Flying Spuru in prihajajoči posebni Maybach izdaji Mercedes-Benzove S-klase, bo na Kitajskem zagotovo  dosegala višjo ceno – morda celo dvakrat višjo kot v Veliki Britaniji, saj je avtomobil namenjen 1% izmed 1-odstotne kitajske smetane. A to je vseeno Kitajska, zato bo prodaja zagotovo uspešna.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code