Projekt Rolls Royce SUVa je zagotovo eden izmed najbolj kontroverznih modelov te britanske znamke, kar glede na dolgo zgodovino podjetja, ni kar tako.

Razlog je zelo preprost, saj znamka Rolls Royce enostavno ne gre skupaj z idejo o športnem terencu, pa vendar je to vseeno realnost taka, da bo model zagotovo ugledal luč proizvodnje, zato nas že zelo zanima, kako se bo projekt Cullinan na koncu izoblikoval. Ko govorimo o kateremkoli drugem modelu v portfelju znamke, pa naj bo to Dawn ali Ghost, takoj opazimo, da so to oblikovno le pomanjšane različice večjega Phantoma. Sedaj, ko se Phantom v novi generaciji baha tudi z mnogo lažjo platformo, ki je narejena ekskluzivno za Rolls Royce, bodo kmalu enako dodelavo doživeli tudi ostali modeli, le Cullinan bo narejen na njeni osnovi že od samega začetka.

Videli smo že precej ugibanj, kako naj bi ta luksuzni SUV izgledal, a menimo, da ni še nihče prišel tako blizu realnosti, kot Jan Peisert v svojih renderjih. Na njih prikazuje avtomobil z veliko oblikovnimi potezami Phantoma, le zadek nam še vedno ne da miru, saj razmerja nekako ne delujejo prava. Seveda bo imel Cullinan višjo kabino in večje zadnje blatnike, skupaj z višjimi vrati, vendar vseeno upamo, da bodo oblikovalci iz Goodwooda našli način, kako vse to lepše vključiti v sam dizajn končnega produkta.

Za avtomobil seveda ne dvomimo, da bo po trditvah Rolls Roycea postal sinonim za luksuz v segmentu SUV-ov, kar pomeni, da bo moral premagati tudi odlično Bentley Bentayga, kar pa ne bo ravno tako lahka stvar. Kakorkoli že, so bili prebrisani britanci zelo previdni pri tem, da niso v povezavi s projektom Cullinan nikoli uporabili izraza SUV, vendar so mu raje rekli vozilo za vse terene, kar spet spodbudi našo domišljijo. Zagotovo nas zelo zanima, kakšen bo na koncu prvi ‘dvignjeni’ Rolls Royce!

BMWBLOG-m5-x5m-cullinan-m2-cs-i3s (3)

 

Fotograf: Jan Peisert

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code