Minili sta že dve leti od kar je voznik BMW Motorsport Works Marco Wittmann osvojil svoj prvi naslov. In sedaj, ga je osvojil ponovno ter s tem na Hockenheimringu ubranil naslov za sezono 2016. V čast temu uspehu je BMW M oddelek predstavil BMW M4 DTM Champion Edition.

Vozilo je omejeno na vsega skupaj le 200 enot širom celega sveta. V primerjavi s standardnim M4 je M4 DTM Champion Edition pri pri izhodni moči pridobil 69 konjskih moči ter 50 Nm navora, kar ob seštevku nanese 500 konjskih moči in 600 Nm navora. Opremljen je z dirkaško tehnologijo in vzmetenjem, tudi oblikovno pa sledi DTM vozilom, ki jih pripravlja BMW Motorsport. BMW M4 DTM Champion Edition je visokozmogljivi kupe, ki je osredotočen na dirkališče, hkrati pa gre za perfekten zbirateljski primerek.

“Čestitke Marcu Wittmannu in njegovemu timu RMG ter celotni ekipi od oddelka BMW Motorsport,” pravi Frank van Meel, predsednik BMW M GmbH. “Čast imamo slaviti Marcovo zmogljivost z BMW M4 DTM Champion Edition, ki za sezono 2016 nagrajuje njegov zmagovalni naslov kot voznik DTM. Do sedaj še nobeno vozilo ni bilo tako zelo podobno dejanskemu dirkalniku kot je prav zdaj.”

P90239341-highRes

Kar se tiče voznih zmogljivosti je BMW M4 DTM Champion Edition impresionira z občudovanja vrednimi številkami. Šprint 0 do 100 npr. izvrši v le 3,8 sekunde, najvišja hitrost pa je omejena na 305 km/h. Ta neverjetna zmogljivost je zagotovljena tudi po zaslugi inovativne tehnologije injiciranja vode v vrstni šestvaljni motor, kar poznamo že iz BMW M4 GTS. Hlajenje motorja tako posledično omogoči tudi večjo zmogljivost, kar je opazno pri 16 odstotnem prirastku izhodne moči.

Obsežni ukrepi za izboljšanje vozne dinamike.

V primerjavi s standardno različico BMW M4 DTM Champion Edition ne impresionira le z izboljšano zmogljivostjo temveč tudi z optimizirano dinamiko vožnje in vodljivosti. Velik in pomemben prispevek je vsekakor uporaba lahkih materialov pri gradnji vozila. Pokrov motorja, streha, instrumentalna plošča ter zadnji difuzor so v celoti izdelani iz z ogljikovimi vlakni ojačano plastiko (CFRP). Zaključki izpušnega sistema so narejeni iz izredno lahkega titana.

P90239339-highRes

Optimalen stik s podlago zagotavljajo visokozmogljive dirkaške pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2 velikosti 265/35 R19 spredaj in 285/30 R20 zadaj, slednje pa so nameščene na lahka zvezdasta platišča 666 M v mat barvnem odtenku Orbit Grey. M karbonsko-keramične zavore omogočajo brezkompromisno zaviralno moč tudi v zahtevnih dirkaških okoliščinah. Individualno prilagodljivo vzmetenje se mehanično lahko prilagaje in pozna 3 različne nastavitve, s tem pa vozniku omogoča več osebne svobode v dirkalniku.

Če ste mislili, da bo nakup dirkalnika BMW M4 DTM Champion Edition 2016 lahek zalogaj boste morali pomisliti še enkrat. Povedali smo že, da je vozilo omejeno na le 200 enot po vsem svetu, cena zanj pa znaša 148,500 evrov (v Nemčiji). Oglejte si galerijo dirkalnika BMW M4 DTM Champion Edition 2016.

Vir: BMW AG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code