BMW je končno prenovil najmanjšega člana družine BMW X - X1.

Tudi po prenovi je avtomobil lahko prepoznaven. Ima nov prednji odbijač z večjimi odprtinami za zajem zraka in novimi meglenkami. Oblikovalci so avtomobilu namenili nove večje ledvičke (kakšno presenečenje mar ne?), družbo pa jim delajo novi žarometi. Spremembe se nadaljujejo tudi zadaj kjer najdemo nove zadnje luči, posodobljen zadnji odbijač, dodatne barvne poudarke ter večje zaključke izpušnega sistema.

Zunanje spremembe zaključujejo štirje novi dizajni platišč ter posodobljena barvna paleta, ki po novem vključuje Jucaro Beige Merallic, Misano Blue Metallic in BMW Individual Storm Bay Metallic barve.

Znotraj je zgodba nekoliko drugačna saj so spremembe izjemno majhne. Najdemo lahko novo prestavno ročico, stari 8.8 palčni centralni zaslon pa je zamenjal nov opcijski 10.25 palčni. Izbiramo lahko tudi med novimi oblazinjenji in kontrastnimi šivi na armaturni plošči. Prenovljeni X1 bo v Evropo prišel že poleti, izbirali pa bomo lahko med asortimanom tri in štiri valjnih motorjev. Največja noviteta je zagotovo nov hibridni model z oznako X1 xDrive25e, ki ga bo poganjal turbobencinski motor z 125 konjskimi močmi in 220 Nm navora, ki bo gnal zgolj prednji kolesni par, zadnji kolesni par pa bo poganjal električni motor z 95 konjskimi močmi in 165 Nm navora. Slednji bo energijo črpal iz 9,7 kWh velike litij-ionske baterije, kar bo zadoščalo za električni doseg do 50 kilometrov.

Poleg hibridne različice bomo v Evropi lahko izbirali med dizelskima različicama sDrive16d z 1.5 litrskim tri valjnim dizelskim agregatom z 116 konjskimi močmi in 270 Nm navora, ter xDrive25d, ki bo kupca razvajal z 2.0 litrskim štirivaljnikom in 231 konjskimi močmi ter 450 Nm navora. Za bencinske navdušence bo na voljo tudi različica xDrive25i, ki bo ponujala enakih 231 konjskih moči, a skromnejših 350 Nm navora. Vseeno bo to v kombinaciji z posodobljenim osem stopenjskim samodejnim menjalnikom ter štirikolesnim pogonom dovolj za pospešek do stotice v vsega 6.3 sekunde.

Kasneje bodo zagotovo na voljo tudi druge različice, za naš trg še posebej zaželjene so zagotovo 18d in 20d, med bencinskimi pa tudi pričakujemo kakšno šibkejšo različico z oznakami 16i, 18i in 20i.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code