Po mnenju mnogih ljubiteljev hitrih in prestižnih avtomobilov je BMW M6 Gran Coupe eden najlepših štirivratnih kupejev. Poleg različice Coupe in Gran Coupe pa obstaja še ena, posebna izvedenka, ki je prava konkurenca M6.

Ta posebna izvedenka sliši na ime Alpina B6 in kot BMW M6 uporablja 4,4-litrski osemvaljni motor z dvema turbo polniloma. BMW M6 iz osemvaljnika uspe iztisniti 560 konjskih moči in 680 Nm navora, kar se prenaša le na zadnji kolesni par in poskrbi za pospešek do stotice v 4,2 sekunde. Alpina B6 za razliko od M6 razvije kar 600 konjskih moči in brutalnih 800 Nm navora. Pospešek od 0 do 100 km/h je po zaslugi velike moči in štirikolesnega pogona znaša le 3,8 sekunde, najvišja hitrost prestižne limuzine pa je kar 324 km/h!

bmw-m6-alpina-b6 (2)

Razlika, ki je med voziloma še prisotna je menjalnik, saj M6 uporablja 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik, Alpina B6 pa odlično 8-stopenjski avtomatiko. Seveda je opazna razlika tudi pri ceni vozila.

Fantje pri Motor Trend so testirali oba zgoraj omenjena in ju med seboj primerjali. Video tako pokaže kakšna je dejanska razlika med največjim M Bavarcem z oznako BMW M6 Gran Coupe in njeno poprodajno izvedenko Alpina B6 Gran Coupe. Kateri se bo odrezal bolj po vašem mnenju?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code