BMW je znan po odličnem prilagajanju svojih izdelkov glede na potrebe določenega trga in prav s tem namenom so nedavno predstavili limuzinsko različico serije 1, ki naj bi bila namenjena zgolj kitajskemu trgu. Opažena pa je bila v Münchnu. Prihaja mala limuzina tudi v Evropo?

Kljub temu, da je bil BMW serije 1 v limuzinski izvedenki izdelan le za kitajski trg je bil prav ta avtomobil pred dnevi opažen v nemškem Münchnu. Ob pojavi vozila na Evropskih cestah se tako porajajo različna vprašanja, razlog za to pa je pravzaprav precej preprost.

bmw-1-series-sedan (1)

Nemški proizvajalec BMW ima v Münchnu sedež svojega podjetja, v tem sklopu pa je prisotna tudi proizvodna linija in muzej. BMW se je zato morda pred začetkom prodaje vozila na Kitajskem odločil malega Bavarca testirati na nekoliko bolj mrzlih ulicah bavarske prestolnice. Kot drugi možen razlog pa je lastništvo vozila s strani enega od zaposlenih pri BMW ali nov služben avtomobil.

Kdaj bo stekla proizvodnja zaenkrat še ni znano, potrjeno pa je, da bo limuzinska serija 1 nastajala le v kitajskem Shenyangu, kjer deluje BMW partner Brilliance Auto.

Vozilo bo na voljo z 1,5-litrskim trivaljnim bencinskim motorjem, ki razvije 136 konjskih moči, z 2,0-litrskim turbo štirivaljnikom z 192 konjskimi močmi ali enakim 2,0-litrskim motorjem, ki bo v različici 125i razvil 231 konjskih moči.

Bi zaradi velikega zanimanja vozilo lahko prišlo tudi v Evropo? Zaenkrat ne kaže dobro.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code