Britanski Auto Express se je kot eden prvih večjih medijev lotil primerjave povsem novega BMW serije 3 z glavnima tekmecema Mercedes Benz razred C, ter Jaguar XE.

Nekaj prvih vtisov o novi seriji 3 smo že videli iz uradne predstavitve lani, kjer so bili vtisi izjemno pozitivni. Vseeno je težko dejansko oceniti avtomobil na podlagi kratke vožnje, še težje pa ga primerjati s tekmeci, če njih ni poleg. No Auto Express se je kot prvi lotil  te primerjave, rezultat pa vas bo izjemno navdušil, saj je BMW serije 3 v novi generaciji zopet zasedel prestol tega segmenta.

Če povzamemo njihove besede, so o avtomobilih povedali tole:

Prvo mesto: BMW serije 3

Nova serija 3 je zopet kralj segmenta kompaktnih luksuznih limuzin. V vozni dinamiki postavlja nov standard, obenem pa se je izboljšalo tudi udobje. V primerjavi z drugima dvema je tudi cenejši za vzdrževanje in prostornejši, povsem nova notranjost ter info zabavni sistem pa sta le utrdila njegovo prvo mesto. BMW je tako boljši od tekmecev v praktično vseh pogledih, obenem pa z obilo najnaprednejše tehnologije sledi zahtevam sodobnih strank.

Drugo mesto: Mercedes Benz razred C

Mercedes razreda C se mora po novem zadovoljiti z drugim mestom. S svojo notranjostjo, ogromno najnovejše tehnologije ter spodobnimi zmogljivostmi in majhno porabo še vedno predstavlja odlično izbiro v tem segmentu, zmanjka pa mu predvsem pri vozni dinamiki, udobju in presenetljivo prefinjenosti. Mercedes je še vedno udoben in dobro založen z opremo, obenem pa predstavlja dražjo in manj zabavno alternativo novi seriji 3.

Tretje mesto: Jaguar XE

Tretje mesto služi bolj kot ne kot opomin, kako dolgo je nespremenjen XE že na trgu. Še vedno je izjemno zabaven in zmogljiv, relativno udoben in cenovno dostopen, po žepu pa vas bo udaril zaradi velikih izpustov. Še največja minusa sta njegova utesnjena kabina ter slab info zabavni sistem, obenem pa nekoliko šepa tudi pri opremljenosti.

Fotograf: Auto Express

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code