Kontroverzni Project Cullinan, na katerem Rolls Royce dela že kar nekaj časa, naj bi bil po najnovejših informacijah dokončan v enem letu.

Izvršni direktor Rolls Royce-Torsten Mueller-Oetvoes, je nedavno potrdil, da naj bi prvi kupci tega ultra luksuznega SUVa, svoje avtomobile prejeli v prvih mesecih leta 2019. Od ostalih tekmecev se bo razlikoval po tem, da ne bo osnovan na osnovi kakšnega ‘cenejšega’ avtomobila, vendar bo narejen na enaki osnovi kot nedavno predstavljeni Phantom osme generacije.

BMWBLOG-Rolls-Royce-Cullinan (12)

Seveda ni Cullinan nič novega, saj je bil proizvajalec precej odkrit glede razvoja tega modela, že vse od takrat, ko so se na spletu začele pojavljati prve fotografije zakamufliranega prototipa, in že vseskozi trdijo, da pri tem modelu ne bo uporabljena osnova BMW serije 7, kot pri nekaterih starejših modelih. Razlog za tem je ta, da bi očitno radi svojim strankam ponudili resnično unikatno, ultra luksuzno vozilo, ki bo imelo najudobnejše vzmetenje v avtomobilskem svetu. Po besedah izvršnega direktorja, je točno to tisto, kar bo Rolls Royce-ovega SUVa postavljalo pred konkurenco.

Spy-Photo

“Ne uporabljamo masovno proizvedenih šasij, kar zelo omeji možnosti pri dizajnu. V tem segmentu stranke nočejo Audija Q7 v preobleki, temveč hočejo pravega Rolls Royce-a” je dejal Torsten. Več kot očitno je s tem apeliral na Bentleya in njegovo Bentaygo, saj ima le ta ogromno enakih komponent kot Audi Q7, obenem pa si  Audi Q7 ravno tako deli mnogo svojih komponent z ostalimi avtomobili v VW Koncernu kot so naprimer VW Touareg in Porsche Cayenne.

Avtomobil na katerem trenutno dela Rolls Royce tako ne bo tipičen SUV, kot to sami zelo radi poudarjajo. Vsakič, ko kakšen njihov predstavnik spregovori o projektu Cullinan, ga opisujejo kot ‘vozilo s povečano oddaljenostjo od tal za vsak teren’ in ne kot tipičen SUV. V notranjosti lahko pričakujemo enako štirisedežno postavitev in motorizacijo kot v novem Phantomu. Tudi armaturna plošča verjetno ne bo postregla z večjimi presenečenji medtem, ko bodo potnike znotraj obdajali le najekskluzivnejši materiali in luksuz nasploh.

Spy-Photo

Fotograf: CarWow

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code