Na spletni strani bringatrailer.com, kjer se odvijajo spletne dražbe za nekatere najzanimivejših avtomobilov na svetu, se je znašel tudi BMW Z8, ki ima presenetljivo manj kot 15 tisoč prevoženih kilometrov.

Henrik Fisker je trenutno najbolj poznan po svojem lastnem podjeju in električnem avtomobilu Fisker Karma, le malo pa jih ve, da je bil Fisker pred tem avtomobilski dizajner, ena njegovih najboljših kreacij pa je za mnoge najlepši BMW vseh časov – BMW Z8. Čeprav Z8 vozniško ni bil najboljši readster na svetu, niti najboljši BMW tistega časa, vseeno izgleda izjemno, ima odličen motor in udobno vožnjo, kar so popolne lastnosti za križarjenje po sončnih asfaltnih cestah. Obenem je tudi eden najbolj zaželjenih bavarcev, zato je tudi eden najdražjih.

Ta srebrni primerek, ki se je znašel na spletnem portalu Bring a Trailer, je na prodaj v avtohiši BMW Cincinnati, z gotovostjo pa lahko trdimo, da bo do konca dražbe cena, ki trenutno stoji pri 125 ameriških tisočakih (okoli 100 tisoč €) še precej zrasla. Narejenih je bilo le 5.703 BMW Z8, kar pomeni, da so tudi izjemno redki in mi hočemo svojega! Pod pokrovom motorja se skriva skoraj identičen 4,9 litrski atmosferski V8 motor, kot ga lahko najdemo v modelu BMW E39 M5, ki razvije 400 konjskih moči in 500 Nm navora. Zahvaljujoč odsotnosti turbin in V8 zasnovi motorja ima ravno tako izjemen zvok, ki pristoji videzu modela BMW Z8, za piko na i pa je spojen še s šest stopenjskim ročnim menjalnikom.

BMWBLOG-Z8-for-sale (9)

Ravno zaradi motorja, izjemnega videza, odličnega zvoka in ročnega menjalnika, je to navkljub odsotnosti nekaterih atletskih veščin, eden najboljših GT avtomobilov te bavarske znamke, točno tega pa lahko sedaj kupite z manj kot 15.000 prevoženimi kilometri in še dodatno originalno trdno streho, v primeru, da vam platnena ni ravno po godu. Avtomobil izgleda in očitno tudi je kot nov, zato hitro v lov, če se vam na bančnem računu valja šestmestna vsota denarja, v vas pa tli želja po enem najbolj zaželjenih BMW jev vseh časov.

BMWBLOG-Z8-for-sale (20)

Fotograf: bringatrailer.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code