Gre za izredno redek avtomobil, kateremu oznaka Alpina doda še večjo ekskluzivnost! Zajemite sapo in si oglejte tega lepotca.

Alpinina različica redkega BMW Z8 se imenuje Alpina V8 Roadster. Izdelanih je bilo le 555 primerkov, ta zanimiv predstavnik iz leta 2003 pa je tudi posebna različica “black and red”. Če vam je slučajno preveč všeč bo prav ta prisoten na dražbi RM Sotheby Monterey v mesecu avgustu.

Sedaj pa bi vam radi dali trenutek, da si v miru ogledate fotografije fantastičnega avtomobil; samo zato ker je čudovit. Vzemite si čas, bomo počakali.

Ste pripravljeni za nadaljevanje? Super! BMW Z8 ostaja bavarski dvosed, ki najbolje pooseblja karakter klasičnega BMW 507. Poseben dragulj pa je prav tako njegov motor, vzet iz BMW E39 M5; 5,0-litrski V8, ki razvije 400 konjskih moči katere preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par. Pospeševanje je zato neverjetno: 0-100 km/h v le 4,7 sekunde, najvišja hitrost, ki jo doseže pa je omejena na 250 km/h.

Po določenih informacijah, naj bi imel BMW na zalogi dovolj delov za oskrbovanje vozila za naslednjih 50 let. Če je to res ali ne žal ne vemo. Kakorkoli, ta primerek ima na števcu le 1188 kilometrov, kar je izredno malo.

A naj spomnimo, tukaj ne gre za običajen BMW Z8, pač pa je vozilo v svoje roke vzelo podjetje Alpina in ga priredilo po svoji filozofiji. Motor je bil odstranjen, saj ga je zamenjal Alpinin 4,8-litrski B10 V8, ki razvije nekoliko manj moči; 375 konjskih moči, vendar ima več navora pri nižjih obratih. Pospešek do 100 km/h sedaj traja 5 sekunde, najvišja hitrost pa je po novem 260 km/h.

Ročni menjalnik je bil zamenjan za 5-stopenjski samodejni menjalnik, vzmetenje pa je sedaj mehkejše. Nameščena so večja 20-palčna platišča podjetja Alpina in priznati je treba, da mu zares pristojijo.

Izredno lep primerek bo kot rečeno prodan na dražbi, cena pa se bo najverjetneje ponovno dvignila visoko v nebo. Z8 je pač zelo redek in zaželen avtomobil, za katerega bo moral pravi ljubitelj odšteti kar precej denarja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code