VIDEO: Svetlo rdeči BMW Z8 je naprodaj z le nekaj več kot 40 tisoč prevoženimi kilometri!

0
BMW Z8 je poseben model v zgodovini bavarske znamke in se to ne odraža le v njegovih specifikacijah in oblikovanju, temveč tudi v ceni. BMW Z8 že od začetka proizvodnje v letu 2000 ni bil poceni, zdaj pa situacija še nekoliko bolj uhaja iz rok, saj dvajset let stara klasika spet postaja vse bolj zaželena. Cene popolnoma ohranjenih različic nenehno naraščajo in tista, ki je danes v ospredju, spada prav v to kategorijo.

Glede na oglas, ki je naveden na spletni strani Bring-A-Trailer, ima ta svetlo rdeči BMW Z8 na števcu le 42 tisoč kilometrov in je videti popolnoma nov. Prodajalec trdi, da je bil avtomobil povsem nov kupljen v Connecticutu, zato je vse življenje preživel v ZDA, od tega del v New Yorku in Južni Karolini. Avto ima vso literaturo, ki si jo lahko zaželite, vključno s prodajnim računom iz leta 2001 in celo zaželenim kompletom orodij.

Medtem ko je zunanjost vsekakor paša za oči, je notranjost narejena v veliko bolj pogosti kombinaciji črnega usnja, s poudarki v klavirski črni barvi in ​​ujemajočimi se talnimi preprogami. Črna in rdeča se bosta pač vedno odlično ujemali. V prodajnem oglasu je tudi poudarjeno, da je prvotni kupec leta 2001 za avto moral plačati nič manj kot 142.537 ameriških dolarjev (120.156 evrov)! Prilagoditev inflaciji bi za to nadvse čudovito inženirsko umetnino odšteli kar 216.781 ameriških dolarjev oziroma 182.741 evrov!

BMW Z8 poganja 4.9-litrski V8 motor z oznako S62, katerega najdemo prav tako v eni najlepših športnih limuzin vseh časov – BMW M5 (E39). Ta klasika ‘zgoraj brez’ stotico preverjeno doseže po 4,2 sekundah. Motor je nameščen za prvo osjo, ta postavitev pa omogoča, da vozilo ohranja enakomerno razporeditev teže (50/50).

Dražba se zaključi v sredo ob 22 uri in 5 minut, vendar morate vedeti, da je najvišja ponudba že dosegla 193.000 ameriških dolarjev in obstaja verjetnost, da bomo do konca dražbe bili priča preseženi meji 200.000 ameriških dolarjev. Takšne cene smo že videli pri Z8 in v prihodnosti bi lahko videli še višje, saj sta ta avtomobil in njegov veličastni motor V8 zelo iskana na trgu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code