MINI tokrat predstavlja novega člana mogočne John Cooper Works družine: novi MINI JCW Kabriolet bo odslej navduševal ljubitelje ekstremne vožnje, z vetrom v laseh.

Atletska zmogljivost in ekstrovertiran karakter John Cooper Works modelov uporablja trenutno generacijo TwinPower Turbo motorjev, ki ne razočarajo na področju zmogljivosti in emocij polnega zvoka po zaslugi oblike batov, turbopolnilnika in izpušnega sistema. MINI JCW Cabrio uporablja najzmogljivešjo različico MINI palete, s 170 kW/231 konjskimi močmi je v primerjavi s predhodnikom za dvajset konj močnejši, od MINI Cooper S Kabrioleta pa za devetintrideset. Maksimalni navor znaša 320 Nm, povezan pa je s šeststopenjskim ročnim, ali pa s šeststopenjskim Steptronic športnim menjalnikom.

mini-jcw-cabrio (21)

MINI je poskrbel, da boste njegovega najmočnejšega člana z lahkoto prepoznali. Brembo zavorni sistem, 17-palčna JCW lita platišča, ekspresivno oblikovanje z veliki zračnimi režami na sprednjem odbijaču in pokrovu motorja pa dodaja kanček agresije. Tudi klasično oblikovana, sredinsko pozicionirana zaključka izpuha ponosno naznanjata, kaj se skriva pod pokrovom motorja. JCW Cabrio ima že standardno vgrajene LED žaromete, za piko na i zunanjemu izgledu pa je opcijsko na voljo ekskluzivni končni premaz Rebel Green.

mini-jcw-cabrio (3)

Zložljiva streha, ki je seveda glavna lastnos Kabrioleta, se avtomatsko odpre in zapre s pritiskom na gumb, in to le v osemnajstih sekundah, pri hitrostih do 30 km/h.

mini-jcw-cabrio (12)

Pospeški začinjenega MINI-jevega gokarta znašajo 6,6-sekunde do 100 km/h z ročnim menjalnikom in 6,5-sekunde s Steptronic. Najvišja hitrost je v primerjavi s predhodnikom zvišana za 7 km/h in sedaj znaša 242 km/h.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code