Zaenkrat še ne vemo niti kako bo izgledala navadna BMW serija 3, na spletu pa že lahko najdemo upodobitve športne limuzine BMW M3.

BMW bo v bližnji prihodnosti predstavil svojo novo generacijo modela BMW serije 3 s kodnim imenom G80, od tega trenutka pa bomo čakali še nekaj let preden bo na trg prišla tudi različica M3. A nemški avtomobilističen medij AutoBild se je kljub temu odločil, da po svojih pričakovanjih nariše upodobitev kakršno so si jo zamislili. BMW M3 je brez dvoma že trenutno izredno zmogljiva limuzina, ki pa ji obstanek otežujejo novodobni mlajši rivali kot sta Alfa Romeo Giulia QV in Mercedes-AMG C63. BMW zaenkrat še ni razkril nikakršnih podrobnosti o naslednji generaciji M3, spodnje fotografije pa so prav tako popolno ugibanje.

bmw-g80-m3-render (2)

AutoBild je uporabil fotografije paparacev, ki so v objektive ujeli novo serijo 3 G80. Na osnovno obliko so nadeli vse tipične M dodatke in tako upodobili naslednjo generacijo M3. Dizajn je sicer poseben a dokaj všečen ter daleč od tega kar trenutno ponuja BMW M3. Gre za zelo eleganten izgled, ki se lepo prilega vozilu. AutoBild prav tako ugiba kaj se bo skrivalo pod pokrovom in sicer po njihovo ne bo presenečenj; 3,0-litrski vrstni TwinPower Turbo šestvaljnik. Osnovna izvedenka BMW M3 naj bi imela okrog 485 konjskih moči, tista opremljena z M Competition Package pa okrog 500 konjskih moči.

Za razliko od nedavno predstavljene nove generacije BMW M5 naj novi BMW M3 ne bi imel sistema M xDrive, kar pomeni, da bo vsa moč na voljo le na zadnjem kolesnem paru. Prav tako naj bi ročni menjalnik še vedno ostal osnovna izbira brez doplačila.

Po drugi strani pa smo že slišali, da BMW razmišlja o popolni opustitvi ročnega menjalnika celo v vozilih s črko M na zadku. V vsakem primeru se bomo morali sprijazniti, na srečo smo zadovoljni z informacijami o moči vozila ter o pogonu na zadnja kolesa. Upodobitev sicer deluje precej zanimiva, a bomo morali za bolj natančne skice počakati na uradno predstavitev nove serije 3. Morda bomo novo generacijo lahko videli že marca na avtosalonu v Ženevi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code