Končno različico serije 8 brez strehe bomo verjetno dočakali še pred koncem letošnjega leta.

Za vas imamo novo zanimivo upodobitev težko pričakovanega Bavarca, BMW serije 8 Convertible. V preteklih mesecih smo že lahko zasledili, da BMW testira tako kupejesko kot kabrio različico nove serije 8 in iz vsega videnega imamo že nekakšno okvirno predstavo kako bo vse skupaj izgledalo. Na srečo naj bi serijska različica serije 8 izgledala izredno podobna konceptu, ki je bil predstavljen prejšnje leto, po njegovem zgledu pa bo seveda narejen tudi kabriolet in trenutno lahko trdimo, da bo to eden najlepših brezstrešnih vozil na trgu.

V tem trenutku še nimamo točnih informacij o uradnem razkritju vozila, a pričakujemo, da bosta kupe in kabriolet predstavljena še pred koncem letošnjega leta. Tudi pogonski sklopi zaenkrat ostajajo še skrivnost, a predvidevamo, da bo ob uradni predstavitvi za pogon skrbel turbo vrstni šestvaljnik.

bmw-8-series-convertible (4)

Sčasoma se bo floti vozil pridružil tudi BMW M8 Convertible, ki bo po pričakovanjih deležen 4,4-litrskega V8 TwinPower Turbo motorja, le-ta pa bo verjetno razvil med 600 in 630 konjskih moči. Za prenos moči bo skrbel dvosklopčni samodejni menjalnik, v sodelovanju z njim pa bo BMW M8 Convertible eden najhitrejših kabrioletov na trgu.

Poleg povsem športnega BMW M8 bo seveda BMW za serijo 8 ponudil tudi M Sport paket, ki bo postregel z zanimivimi dodatki kot so modre zavorne čeljusti, edinstvene zračne reže v sprednjem odbijaču in večji izpušni zaključki vgrajeni v zadnji difuzor. Po besedah Adriana van Hooydonka, odgovornega za dizajn pri BMW bodo tudi manj zmogljive izvedenke serije 8 zelo športne različice. Serija 8 bo prestižen športen avtomobil, ki bo poosebljal nepredstavljivo dinamiko in sodobno udobje kot ga še ne poznamo. Do sedaj tega še nismo vedeli, a prav to smo si pri seriji 8 zares želeli.

Vir: Omniauto

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code