Novi BMW X3 je navdušil svetovno javnost. Priznam, tudi sam sem prvič zares navdušen nad izgledom mestnega križanca. Očitno pa bo šel po njegovih stopinjah tudi BMW X4. Mi se ga že zelo veselimo!

Ko je trg dobro sprejel novo generacijo modela X3 se je BMW lotil njegovega še bolj privlačnega sorodnika; BMW X4.

Trenutna različica X4 je na trg prišla šele pred tremi leti, BMW pa ji ne bo namenil lepotne olepšave, saj jo kmalu čaka povsem nove generacija, grajena na platformi CLAR na kateri že sedi novi BMW G01 X3. Kar se tiče izgleda vozila BMW G02 X4 ne bo nekaj nepričakovanega, saj se bo zgledoval po BMW X3, pred časom pa je že bil viden prototip, ki je pokazal dizajn.

Kar vidite na današnji fotografiji pa je računalniška upodobitev računalniškega ustvarjalca Christian Schulte Design, ki nazorno prikazuje končen izgled druge generacije kupejevsko naravnanega mestnega križanca. Kot je razvidno iz kreacije je sprednji del vozila izredno podoben modelu X3; imata identična sprednja svetila, ledvičke in pokrov motorja.

BMW-g02-X4-rendered

Tudi sprednji odbijač je identičen tistemu pri X3 – različica X3 M40i. Tudi X4 bo seveda dobil želeno športno M Performance različico M40i, na voljo pa bo tudi kot dizelski športnik z oznako M40d in 3,0-litrskim šestvaljnim dizelskim agregatom s kar štirimi turbinami. Prav takšen agregat pod pokrovom nosi tudi BMW 750d. Govori se celo, da BMW razmišlja o najbrutalnejši izvedenki BMW X4 M, zaenkrat pa še nič ni potrjeno.

Kar se tiče preostalega dizajna, X4 za razliko od X3 uporablja kupejevsko spuščajočo streho. Bavarci so sicer uporabili evolucionaren pristop dizajna, kot so to storili pri modelu X3. BMW X4 bo koristil identične motorje kot X3; štiri- in šestvaljne turbo bencinske ter dizelske agregate. Povsem novi G02 X4 bo najverjetneje predstavljen prihodnje leto na večjem avtomobilskem salonu kot sta Detroit ali Ženeva.

Mi smo mnenja, da bo BMW X4 tisto pravo. Sploh v izvedenkah X4 M40i, X4 M40d in X4 M!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code