Rečeno je, da bo prihajajočega BMW XM poganjal zadnji V8 motor z močjo 650 »konjev«.

Kljub temu, da se velik del industrije – vključno z BMW – agresivno usmerja k elektrikifikaciji, bavarski proizvajalec avtomobilov očitno ne vidi, zakaj ne bi mogel nadaljevati tudi z motorji na notranje izgorevanje. V začetku leta je bil iz strani BMW izdan citat, da bo “povpraševanje po vozilih ICE ostalo močno še vrsto let” in da BMW ne namerava kmalu ustaviti razvoja novih motorjev na fosilna goriva. Vir spodaj objavljenje fotografije je spletni blog Bimmerpost, ki prikazuje povsem nov V8 motor podjetja, ki bo očitno poganjal prihajajoči visokozmogljivi SUV BMW XM.

Samo če pogledamo zasnovo pokrova motorja, dva dovoda in dejstvo, da je videti drugačen od katerega koli BMW V8, ki že obstaja, mora biti to osemvaljni motor, namenjen avtomobilu BMW M. Dodatna močna opora na sprednji strani, podobna tistim, ki jih najdemo v obstoječih X5 M in X6 M, prav tako nakazuje, da to verjetno ni motorni prostor, recimo, naslednje generacije M2, temveč nekaj precej večjega in težjega. Oranžna napeljava, ki jo vidimo okoli omenjenega motorja, lahko do neke mere kaže tudi na hibridno elektrifikacijo, oziroma 48V elektromotor, ki hkrati deluje tudi kot zaganjač in generator ter tako omogoča večjo zmogljivost, ob manjši porabi ter manjših izpustih.

Po navedbah avtorja, bo ta novi V8 motor (po govoricah naj bi se imenoval S68) na voljo z novim XM, ki bo izšel decembra 2022. Hibridna različica 45e naj bi bila del palete izdelkov, kot tudi dve različni ICE različici, od katerih bo vsaj ena očitno dobra za 650 »konjskih moči«. Novi športni terenec naj bi imel tudi običajne nadgradnje BMW M, kot so diferencial z omejenim zdrsom, zavore M s temno modro obarvanimi čeljustmi, športni sedeži M, varnostni pasovi v barvi M, karbonske obrobe in platišča v velikosti od 21 do 23 palcev.

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code