Lahka in majhna zasnova avtomobila za osupljivo vožnje ne potrebuje pretirane moči, a ta BMW 1M je prejel ogromno motorno enoto iz svojega večjega M sorodnika; BMW E60 M5.

Pred prihodom najmanjšega in najboljšega BMW M modela vseh časov; BMW M2, je bil v bavarski ponudbi izjemen in M2 zelo podoben mali športnik – BMW 1M Coupe. BMW 1M v serijski izvedenki razvije 340 konjskih moči in 450 Nm navora, kar preko ročnega 6-stopenjskega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par in zagotovi pospešek do stotice v 4,3 sekunde. Po zaslugi športnega diferenciala, zavor in vzmetenja iz modela M3 je 1M prava dirkaška pošast.

bmw-1m-engine-swap-e60-m5-v10 (6)

Kljub fenomenalnim voznim lastnostim pa je imel 1M v očeh pravih ljubiteljev napako. Poganjal ga je enak motor kot model Z4 sDrive35i.

BMW 1M v spodnjem videu ima ta problem odlično odpravljen. Namesto originalnega motorja ima nameščen agregat iz BMW E60 M5. To pomeni, da pod pokrovom skriva 5,0-litrski V10, ki serijsko razvije 507 konjskih moči, po predelavi pa prav ta motor iz sebe iztisne 550 konjskih moči. To pomeni eno. Veliko brutalnega drifta.

Avtomobil je naravnost impresiven. Ni nam povsem jasno kako je v tako majhnem avtomobilu pristal tako velik in močan motor. Neglede na vse je vozilo neverjetno in po zaslugi desetvaljnega motorja S85 pravi uničevalec pnevmatik. Oglejte si ga v spodnji galeriji in videu.

Vir: Speed Hunters

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code