Ime Alpina v avtomobilizmu predstavlja predvsem udobje in ene izmed najboljših BMW vozil, ki so na voljo na svetovnem trgu.

Podjetje se je skozi leta razvilo v zelo priznanega in cenjenega avtomobilskega predelovalca, vse skupaj pa se je začelo ravno z legendarnim modelom BMW 2002. Če ste torej ljubitelj čudovite brezčasne klasike in si na njen želite še nekaj dodatkov podjetja Alpina je BMW 2002tii Touring iz leta 1972 kot nalašč za vas.

Žal moram vse interesante razočarati, da je avtomobil na voljo čez lužno, v Ameriki in kot različica Touring sploh ni bil na voljo na drugih celinah. Če dodamo dejstvo, da je avtomobil opremljen še z Alpininimi dodatki, pa primerek takoj postane še posebej zanimiv, sploh za zavzete zbiratelje. Med drugim nadgradnja vsebuje nov petstopenjski menjalnik, hlajene zadnje disk zavore, Alpininio šasijo z vzmetenjem Bilstein in še mnoge druge zanimive dodatke in nadgradnje.

bmw-2002tii-touring (9)

Pod pokrovom motorja še vedno bije originalno srce, lastnik pa zatrjuje, da je 2,0-litrski motor še vedno pri moči, sploh nad 4000 vrtljaji na minuto. Izklicna cena avtomobila je 25.000 ameriških dolarjev, avtomobil pa potrebuje še nekaj vzdrževalnih del.

Popravki naj bi bili manjši in naj ne bi zahtevali velikega finančnega vložka. Pravzaprav je nakup tega primerka odlična naložba za prihodnost, saj je avtomobil izredno redek in bo s časom pridobil na vrednosti. Poleg dobre investiije pa BMW 2002tii Touring kljub starosti zares privlači poglede.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code