Lastnik in njegov zgoraj omenjeni bleščeči mogotec sta iz Kalifornije v Evropo, natančneje v Stockholm, pripotovala z namenom, da se udeležita že tradicionalnega, mednarodnega avtomobilističnega rallyja z imenom Gumball 3000.

Slednji se od leta 1999 naprej odvija vsako leto in poteka na javnih cestah v Evropi in v Združenih državah Amerike. Prav zdaj so na poti od Stockholma do Las Vegasa. Bogati lastniki dragih avtomobilov prepotujejo kar 4800 kilometrov dolgo pot, ki je vse prej kot dolgočasna.

Rolls-Royce_Phantom_Drophead_Coupe

Na letošnjem Gumballu 3000 se je prvič pojavil ta zanimivi primerek Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe, ki je bil nekaj mesecev pred samim dogodkom ovit v bleščeče zlato folijo, zamenjana pa so bila tudi originalna platišča, ki se v zlatem odtenku sedaj povsem ujemajo s preostalo zunanjostjo avtomobila.

Na prvi pogled deluje avtomobil zelo umirjeno, uglajeno in gosposko, vendar se ob zagonu motorja pokaže še njegova druga plat. Pod dolgim pokrovom motorja, na katerem ponosno drvi srebrn kipec “Duh ekstaze – Spirit of Ecstasy«, se namreč v vsej svoji veličini bohoti mogočni V12 z 453 konjskimi močmi in 720 Nm navora. Slednje zadošča, da avtomobil kljub dobrima dvema tonama in pol doseže najvišjo hitrost 240 km/h, do magične meje 100 km/h z mesta pa pridrvi v samo 5,9 sekunde.

Rolls-Royce_Phantom_Drophead_Coupe

Sicer pa je Rolls-Royce sinonim za razkošje, udobje in prestiž oziroma za najboljše, kar obstaja. Ogromno detajlov v tem avtomobilu je še vedno izdelanih ročno. Usnje je eno najbolj kakovostnih, pravi leseni vložki pa vas opomnijo, v kako posebnem in luksuznem vozilu sedite. Vsak model je unikat, saj si ga stranke sestavijo povsem po svojem okusu. Vsemu razkošju pa je, seveda, primerna tudi cena.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code