Novi BMW serije 5 G30 je avtomobil, ki smo ga težko čakali. Tehnološko dovršen, privlačen in vozniško napreden. A BMW ima "konkurenco", ki iz serije 5 naredi še nekaj več!

Nestrpno že pričakujemo BMW M550i xDrive in BMW M5, ki mu bo kmalu sledil. Na trg pa prihaja še ena različica osnovana na seriji 5, ki bo marsikoga še bolj navdušila. Seveda je to BMW ALPINA B5 Biturbo Touring.

ALPINA B5 Biturbo Touring bo najverjetneje prav tako hitra in vznemerljiva kot M550i xDrive, še večji poudarek pa bo na luksuzu in uporabnosti. Vsi modeli Alpina postrežejo z zmogljivostjo skoraj pravih BMW M vozil, vključeno pa je tudi udobje, ki se kaže v kvalitetnih materialih. Zato nas ideja o Alpinini različici vozila, ki ga že sedaj obožujemo tako zelo razveseli.

2018-alpina-b5-biturbo-teaser (2)

Alpina je nedavno postregla s prvim videoposnetkom prihajajočega B5 Biturbo Touring, povsem svež pa je že drugi posnetek, ki razkriva zanimivega karavana. Avtomobil se v zahtevnem zimskem okolju dobro znajde in glede na posnetke nudi velik užitka v agresivnejši vožnji. Celo skozi kamuflažne vzorce je mogoče prepoznati za Alpino tipičen sprednji odbijač in druge detajle. Seveda pa so dober pokazatelj tudi izjemna platišča, ki jih ima vozilo nadeto in izgledajo fenomenalno.

Zaenkrat še ne vemo kakšen motor bo ALPINA B5 uporabljala, vemo le, da bo Biturbo. Najverjetneje bodo modificirali 4,4-litrski V8, ki se bo kosal z BMW M550i, pa vendar bo pri M550i poudarek na vozni dinamiki, Alpina pa bo gledala tudi na udobje in praktičnost vozila, za kar bo poskrbel povečan prtljažni prostor različice Touring. BMW namreč na trg ne bo ponudil karavanske različice modelov M550i in M5, zato bo Alpina na evropskem trgu edina ponujala družinsko in hkrati zelo zmogljivo različico serije 5.

Šarmantno lepotico v akciji si oglejte v spodnjih videih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code