BMW je izdal globalni vpoklic za svoje avanturistične motocikle R1200 GS, izdelane med letoma 2014 in 2017.

Bilten navaja, da naj bi se ob zelo povečani obremenitvi lahko poškodovale fiksne cevi na vilicah, ki pa naj vseeno ne bi ogrožale vodljivosti motocikla. Primeri zelo povečane obremenitve so lahko vožnja preko velikih udarnih jam ali večjih kamnov. Če je  motor to že doživel, lahko to lepo sami vidimo, če se na vrhu med cevmi in tesnilnimi čepi pojavi špranja, ki je prej tam ni bilo.

BMWBLOG-vpoklic-R1200GS (4)

 

Pod začetno servisno kampanjo, je BMW ponudil pregled teh motorjev in odpravo napake brez dodatnih stroškov za kupca motocikla, ta program pa se je sedaj razvil v pravi vpoklic. Nadaljnja testiranja so pokazala tudi, da bi se ob ekstremnem sunku sile, vilice lahko ‘odtrgale’ od jarma in tako povzročile popolno porušitev prednjega dela motocikla.

Ne glede na to, da zaenkrat takega primera še niso zaznali, pri BMWju vseeno menijo, da bi se lahko ta težava zaradi tipične uporabe takih motociklov na neutrjenem terenu, sčasoma pojavila in na motociklu pustila trajnejše posledice.

‘Motorcycle News’ je poročal, da je BMW sedaj spremenil zasnovo sprednjih vilic, kar naj bi rešilo problem za bodoče kupce.

BMWBLOG-vpoklic-R1200GS (2)

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code