Oxfordski proizvodni obrat je pričel z izdelavo novega MINI 5-vratnega modela. Nova 5-vratna različica označuje novo dobo z investicijskim programom vrednim 750 milijonov £.

Načrtovan program je bil predviden za celotni BMW Group Združenega kraljestva od leta 2011 do 2015. Novi MINI bo tudi otvoril popolnoma osvežen prodajni segment in v prodajo prišel jeseni.

Poslovni sekretar, Vince Cable pravi: “Začetek proizvodnje novega 5-vratnega MINI-ja pomeni še dodatni pospešek v našem proizvodnemu sektorju in bo pripomogel k zagotovitvi delovnih mest v Oxfordu in Swindonu. S stalnim prizadevanjem in vlaganjem v Veliki Britaniji, BMW poudarja zgodbo kontinuiranega uspeha britanske avtomobilske proizvodnje.”

[sam id=”15″ codes=”true”]

5-vratna različica je druga po vrsti, ki je grajena na novi platformi. Inovativni pristop oblikovanju poveča fleksibilnost proizvodnje posameznih delov avtomobila, kar pomeni, da se več modelov lahko proizvaja bolj učinkovito in izkoristljivo. V Swindonskem obratu se deli karoserije stisnejo skupaj, potrebnih je tudi veliko manjših montaž, nato se na Oxfordskem obratu pri specializiranih delavcih, ki so opravili posebni program usposabljanja, nadaljuje montaža novega modela MINI.

Frank Bachmann, direktor obeh obratov MINI pravi: “To je za nas res izjemen dan, prvi narejeni 5-vratni MINI na obratu odpre popolnoma nov tržni oddelek znamke.”

BMW Group je investiral v najnovejšo tehnologijo in zmogljivosti obratov Oxford in Swindon in s tem demonstriral svojo zavezanost podjetju in dolgoročne načrte sodelovanja s proizvodnimi obrati v Združenem kraljestvu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code