G-Power po novem lahko ponudi enega izmed najmočnejših in najhitrejših BMW M4 F82, ki je baziran na omejeni seriji M4 CS.

Rezultat konkretne dodelave motorja in motorne elektronike je kar 600 konjskih moči in 740 Nm navora, kar je 140 konjskih moči in 140 Nm navora več od tovarniških številk in v resnici kaže pravi potencial vrstnega šestvaljnika. Najpomembnejša mehanska dodelava je zamenjava lopatic znotraj obeh turbo polnilnikov, ki poleg manjše teže omogočajo tudi večji pretok zraka in večji tlak vstopnega zraka v motor.

G-Power ‘downpipe’ in izpušni sistem iz titana s kar 90mm premera zaključi mehanske dodelave, programska dodelava pa pomaga izkoristiti ves pridobljen potencial, brez ogrožanja motorja. Kot dodatno je avtomobil tako sprogramiran, da omogoča doseganje polne moči le takrat, ko voda in olje v motorju dosežeta optimalno temperaturo.

S 600 konjskimi močmi lahko ta BMW M4 CS doseže stotico v vsega 3,7 sekunde, ker pa G-Power ne le poveča zmogljivost ampak lahko tudi odstrani blokado najvišje hitrosti le ta sedaj znaša preko 320 kilometrov na uro, česar pa ne zmore že marsikateri superšportnik. Za boljšo stabilnost in vodljivost so namestili še G-Power GM4-RS vzmetenje in 20 palčna Hurricane RR Forged platišča,  ki poskrbijo še za piko na i pri zunanjemu videzu.

Za tako popolno predelavo morate najprej sploh imeti BMW M4 CS, potem pa vas bo predelava še konkretno udarila po žepu. Za predelavo turbinskih polnilnikov G-Power računa 4.343 €, downpipe stane 2.118 €, izpušni sistem iz titana pa vas bo olajšal za neverjetnih 6.372 €. Programska dodelava stane še dodatnih 3.867 €, medtem ko vas bo odstranitev blokade končne hitrosti stala še 795 €. Če vam slučajno ostane še kaj denarja lahko naročite še GM4-RS vzmetenje za 2.427 € in set prelepih 20 palčnih platišč za 8.650 €. Drago? Seveda, še posebej če izračunamo, da vse skupaj nanese skoraj 30 tisočakov. Imate pa zato pravo 600 ‘konjsko’ bombo in enega najekskluzivnejših modernih bavarcev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code