Če nikakor ne morete in ne morete dočakati nove generacije BMW M5 je za najbolj neučakane poskrbelo podjetje AC Schnitzer, ki je serijo 5 spremenilo v pravo zverino.

Nova serija 5 je šele nedavno prispela na svetovni trg, a podjetja kot je AC Schnitzer to seveda ni ustavilo. Za serijo 5 so namreč pripravili bogato nadgradnjo, poleg limuzine pa so posodobitve na voljo tudi za karavansko različico. Pravzaprav je serija 5 še tako nova, da je AC Schnitzer pripravil posodobitev le za dve motorni različici; BMW 540i in BMW 530d. Pri bencinski različici se je moč pri 3,0-litrskem vrstnem šestvaljniku iz 340 konjskih moči povzpela na kar okroglih 400 KM.

Lastniki dizelskega BMW 530d pa lahko prav tako uživajo v kar obsežnem povečanju moči; iz 265 na 315 konjskih moči. Podjetje obljublja, da bodo motorne nadgradnje v prihodnosti prejele tudi izvedenke M550i, 530i in 520d. Poleg povečanja moči je podjetje za serijo 5 ponudilo tudi druge izboljšave tako zunanjosti kot notranjosti. Med hitreje opaznimi je nov izpušni sistem iz nerjavečega jekla, ki priskrbi bolj agresivno zvočno kuliso.

bmw-5-series-ac-schnitzer (1)

Paket dodatkov občutno izboljša izgled tako limuzinske kot karavanske različice serije 5. K slednjemu spada nov sprednji spojler, podaljšek spojlerja, stranski pragovi in difuzor. Limuzina na sebi nosi še strešni iz zadnji spojler, kmalu pa se jima bo v ponudbi pridružil tudi dirkaški zadnji spojler iz ogljikovih vlaken.

Tudi lastniki karavanske serije 5 lahko vozilo opremijo s spojlerjem, ki poveča pritisk k tlom. Za vse modele je že na voljo novo športno vzmetenje, ki vozilo zniža za 25 mm spredaj in 20 mm zadaj. V potniški kabini je serija 5 bogatejša za aluminijaste stopalke.

Če torej iščete bolj posebno serijo 5 in ne morete čakati do uradnega začetka prodaje prihajajočega BMW M5 je takšna izboljšava vsekakor dober začeten korak. BMW M5, ki prihaja kmalu pa bo vseeno postregla z bolj zajetno močjo, ki naj bi se gibala okrog 600 konjskih moči.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code