Batmobil je en izmed 110 Izdelanih primerkov, zato verjamemo, da se bo naslednji mesec na dražbi v mestu Monaco prodal za ogromno vsoto denarja!

Eden izmed najimenitnejših BMW dirkaških vozil je prav tako eden izmed najlepših, po mnenju mnogih. To je seveda BMW 3.0 CSL, znan tudi pod vzdevkom ”Batmobile”. Znan je postal po zmagi leta 1975 na dirkališču Sebring, danes pa so primerki tega modela izjemno redki in zaželjeni. Prav zaradi tega se jim je vrednost v zadnjem času precej dvignila, zato verjamemo, da se bo tudi ta primerek prodal za visoko vsoto na dražbi v Monacu, ki bo potekala naslednji mesec. Gre za izvrstno ohranjen primerek, ki je v celoti v originalnem in odličnem stanju. Skozi celotno zgodovino ni bil deležen nobenih predelav ali nadgradenj, prav zaradi tega pa izgleda tako vrhunsko. Prevoženih ima le nekoliko manj kot 40 tisoč kilometrov, kar pomeni, da je v približno 40 letih večino časa preživel parkiran. Izdelan je bil leta 1973 le registriran je bil dve leti pozneje v Španiji. Nato so ga čez deset let pripeljali v Nemčijo, kjer je bil vse do leta 2007, ko so se ga odločili ponovno odpeljati v Španijo. Šele leta 2013 ga je kupil trenutni lastnik.

Odet je v tradicionalno belo barvo z BMW M barvnimi črtami na boku in sprednjem odbijaču. Ravno zaradi teh majhnih stilskih dodatkov izgleda kot pravi dirkalnik. Opazimo lahko tudi velik zadnji spojler, v notranjosti pa so nameščeni športni sedeži in trikraki športni volan. Izdelanih je bilo le 110 primekov, zato verjamemo, da se bo prodal za visoko vsoto evrskih bankovcev!

BMWBLOG-1975-BMW-3 (6)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code