Dolgo izgubljen Garmisch koncept ponovno predstavljen za Villo d'Este.

Na obalnih predelih jezera Como na severu Italije je BMW medijem razkril nenavaden in presenetljiv avtomobil. Med razstavo Concorso D’Eleganza Villa D’Este je bilo videti, da je model pravzaprav popolnoma nov in do potankosti enaka rekreacija prvotnega modela iz leta 1970. BMW Garmisch v barvi šampanjca je poimenovan po nekoč pomembni nemški smučarski vasici, ki je bila tudi gostiteljica olimpijskih iger.

Ponovno rojstvo prvotnega koncepta Garmisch Coupe, ki ga je ustvaril italijanski avtomobilski oblikovalec Marcello Gardini, prikazuje, kako pomemben je za BMW Group. Vsekakor so razmerja in podrobnosti Gandinijevega dizajna pomagale soustvariti E12 in E24, ki se obravnavata kot klasiki.

Tipična dvojna ledvička je bila obrnjena za 90-stopinj in znatno povečana. Še bolj značilno je zadnje okno, prekrito z rešetko iz satja, kar je značilen element Gandinijevega dizajna – v črni še bolj izstopa v primerjavi z barvo karoserije. Tako zunanjost predstavlja minimalistično, vendar elegantno barvo, ki jo posnema tudi notranje oblikovanje v belem usnju. Na mestu, kjer smo vajeni gledati vse večje zaslone na dotik, je nameščen klasični radio, ki še bolj poudarja edinstvenost koncepta.

Prihod na Concorso D’Eleganza si oglejte v spodnjem videoposnetku:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code