AC Schnitzer M5 za kar 9 sekund hitrejši od običajnega BMW M5!

0
Dame in gospodje, AC Schnitzer razvija najhitrejši F90 M5 na svetu, kar dokazuje s postavljenim rekordom v Zelenem peklu!

Po postavljenem rekordu na dirkališču Sachsenring je nemški predelovalec ponosno sporočil, da je njihova predelava BMW M5 tudi najhitrejši M5 na Nürburgringu Nordschleife. Spomnimo lahko tudi na njihovo predelavo BMW M240i, ki velja za najhitrejši cestni BMW na Ringu!

Z namenom pridobivanja pozornosti za kmalu uradno predstavljen avtomobil so svojo različico modela M5 pripeljali na dirkališče, kjer je za volan sedel izkušeni dirkač Jörg Müller. Rezultat prevoženega kroga je bil osupljiv in je znašal le 7 minut in 29,5 sekunde, kar AC Schnitzer različico uvrsti na prvo mesto, kot najhitrejši M5, s tem pa prekosi celo standardno različico BMW F90 M5 za kar 9 sekund.

Dosežek pa je celo večji, saj je s tem rezultatom predelani M5 postal celo hitrejši kot Porsche 911 Carrera S, Mercedes AMG GTS in BMW M4 GTS. Žal pa ni uspel osvojiti lovorike za najhitrejšo štirivratno limuzino na Nürburgingu, saj ta laskavi naslov nosi Jaguar XE SV Project 8 s časom 8 minut in 21,23 sekunde. Pomembno je poudariti, da je bila proga v času postavljenega rekorda mestoma nekoliko mokra, kar pomeni, da bi ob povsem suhem asfaltu rezultat bil še nekoliko boljši.

Seveda pa lahko obnovimo kakšno moč avtomobil razvije. AC Schnitzer je iz 4,4-litrskega TwinPower Turbo motorja uspel izvabiti okroglih 700 konjskih moči in 850 Nm navora, kar je 100 KM in 100 Nm več kot pri serijskem M5. Zmogljiva limuzina je prejela tudi optimiziran izpušni sistem, karbonske aerodinamične komponente, ki povečajo pritisk k tlom, vzmetenje KW V4 in 21-palčna lahka platišča.

AC Schnitzer je ponovno potrdil, da ve kaj dela!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code