Kot pri vseh Alpina modelih, tudi pri tem ne manjka značilne modre barve, zlate grafike na karoseriji in ikonskih aluminijastih platišč poleg številnih drugih dodatkov.

Na spletnem portalu Bring-A-Trailer smo opazili, da se je pred kratkim prodal odličen primerek Alpine B3 letnika 1995. Kot vsi Alpina modeli tistega časa, je bil tudi ta primerek odet v značilno modro barvo z dodatnimi zlatimi grafikami na karoseriji vozila. Da gre za Alpino, pa prepoznamo tudi po zadnjem, sicer nekoliko zadržanim spojlerjem in pa po črni notranjosti s sedeži, ki imajo modro obarvan sredinski del, ki posledično zelo izstopa. Ta primerek nam je v oči padel zaradi tega, ker kot lahko vidimo iz slik, je v odličnem stanju. To seveda ne pomeni, da ni brez napak, vendar je za svoja leta nadpovprečno ohranjen. Tudi ikonska platišča vseh modelov Alpina so kot lahko vidimo brez znakov obrabe. Gre pa sicer za “Anniversary” različico, ki je še nekoliko bolj posebna.

Pod pokrovom motorja najdemo optimiziran 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor, ki razvije 250 konjskih moči 320 nevtonmetrov navora. Motor je bil svoje čase izjemno zmogljiv, dandanes pa ga odlikuje zanesljivost. Pogonski sklop sicer združuje tudi pet-stopenjski ročni menjalnik in pa diferencial. Do stotice pospeši v 6,1 sekunde, doseže pa končno hitrost več kot 250 kilometrov na uro. Primerek, ki vam ga predstavljamo danes, je srečnega kupca stal 27 tisoč ameriških dolarjev, kar je približno 23 tisoč evrov. Verjamemo pa, da je to odlična cena za tako legendarni avtomobil, voznika pa bo zagotovo očaral vsako vožnjo znova in znova.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code