Tistim, ki BMW M4 ne zagotavlja dovolj ekskluzivnosti, Alpina ponuja zanimivo alternativo. Sliši na ime Alpina B4 S Bi-Turbo in predstavlja odličen kompromis med eleganco in športnostjo.

Brez dvoma je BMW M4 vrhunski izdelek, a kupcem, ki si želijo nekoliko več eksluzivnosti je le-ta na voljo tudi v Alpina izvedenki hišnega predelovalca. Ta bo poskrbela za večjo atraktivnost in več pogledov mimoidočih. Vsekakor je zelo dober podatek ta, da Alpinina izvedenka razvije 9 konjskih moči ter kar 56 nevtonmetrov navora več kot običajni M4, kar skupno pomeni 434 konjskih moči in 660 nevtonmetrov navora. Moč namreč zagotavlja 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor, ki v kombinaciji z izboljšanim osem-stopenjskim samodejnim menjalnikom Alpina Switch-Tronic do stotice pospeši v 4,2 sekunde.

Ta primerek, ki vam ga predstavljamo danes je ponovno na voljo na ogled v največjem BMW salonu na svetu, Abu Dhabiju. Na zunanjosti ima nameščen Alpina komplet odbijačev, ki vključuje sprednji podaljšek odbijača, stranske pragove in ”spojler” na prtljažnih vratih. Opazimo tudi ikonske Alpina aluminijasta platišča, zavorne čeljusti v modri barvi in grafiko hišnega predelovalca. V notranjosti najdemo kvalitetno usnjeno oblazinjenje in dekorativne elemente iz karbonskih vlaken na osrednjem delu armaturne plošče in na vratnih tapetah. Lahko bi rekli, da so Alpinini inženirji v notranjosti želeli prikazati tako športnost kot eleganco, saj jim je to izredno dobro uspelo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code