Novi BMW X6 naj bi bil predstavljen v sredini naslednjega leta.

Sedaj ko se je prihod nove generacije modela X5 nekoliko polegel, smo se že začeli spraševati, kako bo izgledal novi X6. Le-ta je bil v obeh prejšnjih generacijah podoben modelu X5, le zadnji del vozila je samosvoj. Medtem ko znamka z modelom X5 cilja na bolj praktične kupce, X6 prepriča s kupejevsko karoserijo. Kljub vsemu, pa še kar nekaj časa ne bomo videli predstavitve nove generacije X6, saj na cestah še ni bil opažen noben primerek. To pomeni, da inženirje čaka še veliko dela, X6 pa lahko pričakujemo čez približno leto dni.

Novi F16 X6 z zadnjim pogonom bo na voljo le v različici sDrive40i, vse ostale različice pa bodo predstavljale izboljšani štirikolesni pogon xDrive. Različica M50i naj bi uporabljala 4,4-litrski Twin Turbo V8 bencinski motor, enak kot ga bo M850i, ki bo predstavljena v naslednjih dneh. V notranjosti naj ne bi bilo sprememb, a znamka vseeno obljublja nekaj razlik.

Zgornje računalniške skice si je zamislil Aksyonov Nikita. Za osnovo je uporabil fotografije X5, pozabil (verjetno namenoma) je le na to, da sta imela X5 in X6 vedno različne zadnje luči. Verjamemo pa, da bo novi X6 veliko potez prevzel iz manjšega X4.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code