Pred Mestnim muzejem v centru Ljubljane bo do štirinajstega avgusta razstavljen BMW M3 GT2, ki ga je z barvami oživil umetnik Jeff Koons.

O tej posebni zbirki avtomobilov smo že pisali, članek si lahko preberete TUKAJ.

»Ti dirkalni avtomobili so kakor življenje, so močni in izžarevajo ogromno energije,« je povedal Koons. »Z njim lahko sodelujete, ga nadgrajujete in se združite z njegovo energijo. Pod pokrovom motorja se skriva veliko moči in želim, da se moje ideje združijo z avtomobilom – da se povežejo s to močjo,« dodaja Jeff Koons.

Združevanje umetnosti in jeklenih konjičkov je nekaj res posebnega, zato vam ogled toplo priporočamo. V okviru projekta bo potekal tudi natečaj, na katerem bodo sodelujoči preko objavljanja t.i. selfiejev lahko osvojili ogled BMW Welta v Münchnu.

Želite sodelovati v natečaju BMW Art Car by Jeff Koons?

Prihod vozila BMW Art Car v Slovenijo bo pospremil tudi natečaj, na katerem lahko sodelujejo vsi, ki bodo ustvarili osebno fotografijo oziroma t.i. »selfie« z vozilom BMW Art Car in jo najkasneje do 13. avgusta 2014 objavili na zidu Facebook strani BMW Slovenija. Avtorja fotografije, ki bo prejela največ »všečkov«, bo BMW popeljal na nepozabno doživetje v BMW Welt in BMW Muzej v Münchnu.

BMW Art Car by Jeff Koons – BMW M3 GT2

  • 4-litrski 8 valjni motor
  • Prostornina: 3.999 cm3
  • Izhodna moč: 500 kW
  • Najvišja hitrost: 300 km/h

Kolekcija BMW Art Car je zelo nenavadna zbirka ‘premikajočih skulptur’. Mednarodno priznani umetniki oblikujejo  BMW vozila že vse od leta 1975. Umetnost in tehnologija si delita sceno. Na novo oblikovani dirkaški in serijski avtomobili odražajo tako razvoj umetnosti, oblikovanja kot tehnologije. Neprecenljiva zbirka vključuje dela naslednjih umetnikov, ki so kronološko razvrščeni: Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Ernst Fuchs, Robert Rauschenberg, Michael Jagamara Nelson, Ken Done, Matazo Kayama, César Manrique, A.R. Penck, Esther Mahlangu, Sandro Chia, David Hockney, Jenny Holzer, Olafur Eliasson in Jeff Koons.

Projekt BMW Art Car je del širše angažiranosti podjetja na kulturnem področju. Tako je podjetje BMW Group že več kot 40 let zavezano in vključeno v več kot 100 kulturnih kooperacij po vsem svetu. Glavni poudarek njegove dolgoročne zavezanosti je na moderni in sodobni umetnosti, jazzu in klasični glasbi, kot tudi arhitekturi in oblikovanju. Za vse kulturne dejavnosti, pri katerih podjetje sodeluje, BMW Group zagotavlja popolno ustvarjalno svobodo – to je namreč prav tako bistvenega pomena za revolucionarno umetniško delo kot za večje inovacije v uspešnem poslu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code