V 38. letu starosti se je pri deskanju smrtno ponesrečil najuspešnejši slovenski deskar prostega sloga ter ambasador BMW Slovenija, Marko Grilc.

Marko Grilc je “dihal” adrenalin. Bil je vsestranski športnik in ljubitelj hitrosti ter avtomobilov. Od leta 2015 je tesno sodeloval s skupino BMW Slovenija, za njih pa je posnel nemalo videoposnetkov, kjer je prikazoval svoj stil življenja in vpletenost bavarske znamke avtomobilov v svoj vsakdan.

Marko Grilc je bil štirikratni mladinski svetovni prvak, zmagovalec tekme svetovnega pokala v disciplini big air (London 2010), zmagovalec tekmovanja Billabong Air & Style v Innsbrucku leta 2009 in O’Neil Evolution Slopestyle leto pozneje, skupno drugi v seštevku svetovnega pokala v big airu leta 2008, dobitnik kolajne na X games.

Tako je leta 2015, ko je začel sodelovanje z BMW Slovenija, predstavil svoje mišljenje o znamki ter o uporabnosti terencev BMW X.

Marko je bil prav tako preteklo leto prejemnik SPORTO nagrade, ki izpostavlja najboljše primere dobre prakse na področju sponzorstev in marketinga v športu v Sloveniji. Ob prejemu nagrade je izjavil: “Priznanje SPORTO mi je v veliko čast. Družbene medije vidim kot odlično platformo, kjer lahko športniki širimo zdrav in aktiven način življenja ter ga promoviramo med svojimi sledilci. Skozi družinsko zgodbo jih želim motivirati k aktivnemu preživljanju časa z lastno družino. To je tudi glavni cilj mojega udejstvovanja na družbenih medijih.”

Človeka velikega srca, Marka Grilca pa smo v uredništvu imeli možnost spoznati novembra leta 2017, na domači premieri BMW X3 ter BMW serije 6 GT. Marko je na dogodku tudi prejel vozilo BMW X3, katerega zagovornik je bil že od začetka sodelovanja z znamko in s katerim se je povzel na več tisoč metrov nadmorske višine, v zakotne ter zasnežene kraje širom sveta. 

Veljal je za enega najboljših deskarjev prostega sloga ter za ambasadorja razvoja deskanja med mladimi. Bil je tudi eden od pionirjev snemanja športnih filmov v deskanju in že več kot deset let zelo izpostavljen na družbenih medijih. Za spletni portal Siol.net je januarja delil: “Že kmalu sem začutil, da je tukaj prihodnost in da lahko prek teh kanalov predstavimo ne le deskanje, ampak tudi nekaj več, inspiracijo iz vsakdanjega življenja.”

Iz uredništva BMWBLOG.si izrekamo iskreno sožalje družini ter vsem bližnjim. Počivaj v miru.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code